(©Reuters)
(©Reuters)

Grk na Bugarina u polufinalu Pariza

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.11.23. | 17:44

Cicipas eliminisao Hačanova – 2:0

Prvi polufinalni par mastersa u Parizu čine Bugarin i Grk. Grigor Dimitrov i Stefanos Cicipas boriće se za mesto u finalu turnira iz kategorije ATP 1.000.

Dimitrov igra sjajno u poslednjih mesec dana, posle pobede nad Danilom Medvedovim danas je eliminisao i Huberta Hurkača, još jednog igrača koji je bolje rangiran od njega na ATP listi – 2:1.

Izabrane vesti

Bio je to žestok okršaj koji je trajao sat i 40 minuta, u kojem je Bugarin dobio prvi set sa 6:1, ali tek posle toga se razvila prava borba. Poljak je u drugom iskoristio prvu i jedinu brejk loptu u setu, u poslednjem gemu – 6:4. Odluka je pala u trećem setu, u kojem je takođe viđena jedna jedina brejk prilika, samo ovog puta za Dimitrova, koji je iskoristio da povede sa 4:3 i potom mirno odvede meč do kraja.

Drugi polufinalista je Stefanos Cicipas, koji je dosta lakše izbacio Karena Hačanova – 6:3, 6:4. I Grk igra sve bolje, ovo mu je treće polufinale zaredom i prilika da se najzad domogne borbe za trofej. Cicipasu ova sezona ne ide najbolje, podigao je tek jedan pehar u 2023.

Samo jedan brejk je viđen u prvom setu, kada je Cicipas poveo sa 3:1. Nijednu šansu nije dao Hačanovu da proba da vrati istom merom. Grk je i na startu drugog seta uspeo da oduzme servis Rusu, koji je kasnije uspeo da se vrati (3:3), međutim, kod 4:4 došao je Cicipas do dve brejk prilike, prvu iskoristio i tu prednost potom sačuvao do trijumfa.

Sedam puta su do sada Dimitrov i Cicipas igrali jedan protiv drugog i rezultat je 6:1 za grčkog tenisera.


tagovi

Stefanos CicipasGrigor DimitrovATP Pariz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara