Hamad Međedović (©AFP)
Hamad Međedović (©AFP)

Hamad Međedović briljira u Džedi, igraće u finalu Next Gen turnira!

Vreme čitanja: 1min | pet. 01.12.23. | 20:29

Srpski teniser će se za trofej boriti protiv Francuza Artura Tilsa

Fantastičnoj nedelji Hamada Međedovića u Džedi nema kraja! Srpski teniser plasirao se u finale Next Gen turnira u Saudijskoj Arabiji pošto mu je Dominik Štriker predao polufinalni meč pri rezultatu 4:3 (5), 2:1 za našeg mladog asa.

Dvadesetogodišnji Međedović je tako postao prvi srpski teniser koji se plasirao u finale ovog. završnog turnira sezone za igrače do 21 godine, a u meču za trofej rival će mu biti Francuz Artur Fils, koji je u polufinalu savladao Luku van Ašea.

Izabrane vesti

Međedović je u okršaj sa Štrikerom ušao posle stoodstotnog učinka u Crvenoj grupi, budući da je savladao svu trojicu rivala, a da će nastaviti pobedničku seriju dalo se naslutiti već posle prvog seta. Vrlo uzbudljivog i neizvesnog prvog seta, koji je 110. teniser sveta rešio u svoju korist tek u završnici taj-brejka, kada je pri rezultatu 5:5 napravio mini-brejk, a zatim na svoj servis ga potvrdio i stigao do vođstva.

Za razliku od prvog seta u kojem su obojica tenisera vrlo dobro servirali, Međedović je u trećem gemu drugog seta napravio prvi brejk na meču, a odmah pošto mu je Srbin oduzeo servis, 16 mesta bolje rangirani Švajcarac predao je meč zbog povrede.



tagovi

Hamad Međedović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara