Hamad Međedović (Star Sport)
Hamad Međedović (Star Sport)

Hamad pred Next Gen turnir: Najvažniji trenutak u životu mi je kada sam upoznao Novaka

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.11.23. | 21:02

"Neću reći mnogo dobrih stvari o sebi, ali verujem da imam odličan servis, odličnu desnu ruku i da je moj stil je agresivan..."

Bio je Hamad Međedović deo reprezentacije Srbije u Dejvis kupu, očekivano nije dobio šansu da zaigra, ali njegovo vreme tek dolazi. Momak iz Novog Pazara se iz Malage već zaputio u Saudijsku Arabiju gde će učestvovati na Next gen turniru osmorice najboljih tenisera sveta do 21 godine.

Smešten je Hamad u crvenu grupu zajedno sa Lukom Van Ašom (66), momkom kojeg je Novak Đoković savladao na ATP 250 turniru u Banjaluci ove godine, a tu su i Amerikanac Aleks Mičelsen (94), odnosno Abdula Šelbaj (187) iz Jordana, momak koji se na turniru našao putem specijalne pozivnice.

Izabrane vesti

"Saznanje da si među osam najboljih tenisera sveta do 21 godine je nešto vrlo važno. Takođe tu je i saznanje da je svako ko je učestvovao ranije na ovom turniru postao kvalitetan igrač. Neću reći mnogo dobrih stvari o sebi, ali verujem da imam odličan servis, odličnu desnu ruku i da je moj stil je agresivan", rekao je Hamad.

Međedović je trenurno 111. teniser sveta, a najbolji rang imao je sredinom prošlog meseca kada je bio 102. na ATP listi. Nema sumnje da je i tokom Dejvis kupa gledajući i upijajući mogao mnogo da nauči od Novaka Đokovića i ostatka srpskog tima, a u 2024. godine očekujemo proboj među 100 najboljih na planeti.

"Vrlo je važno za mene to što sam odrastao uz toliko kvalitetnih tenisera u našoj zemlji. Tenis sam počeo da gledam još kao dete. Imali smo Đokovića, Troickog i Tipsarevića. To mi je dalo veliku motivaciju da uhvatim reket i počnem da igram, da bih vremenom uvideo da i sam mogu da postanem teniser", ispričao je Hamad, a zatim se fokusirao na Novaka: "Sećam se da sam ga upoznao kada mi je bilo 10 godina, slavio sam rođendan tada. Boravio sam u Beogradu i tadašnji selektor Dejvis kup reprezentacije Bogdan Obradović me je pozvao da krenem sa njim u Novakov teniski centar. Nisam znao šta će se tačno dogoditi, ali Novak se pojavio upoznali smo se. Bio je to prvi put da sam ga video uživo i bio u situaciji da pričam sa njim. Razmenili smo par reči i to je bio najvažniji trenutak u mom životu."

Turnir u Džedi počinje 28. nobvembra i prvi protivnik srpskog tenisera biće pomenuti Mičelsen. U drugoj zelenoj grupi su Francuz Artur Fis (36), prvi favorit za pehar, Dominik Štriker (92) iz Švajcarske i dvojica Italijana, Mateo Anraldi (44) i Flabio Koboli (100).

Tokom poslednje decenije Next Gen turnir se igrao u Milanu, a od ove jeseni nova kuća mu je Saudijska Arabija. Neki od šampiona prethodnih godina bili su Karlos Alkaras, Janik Siner, Stefanos Cicipas.


tagovi

Hamad MeđedovićNovak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara