Stefanos Cicipas (©Reuters)
Stefanos Cicipas (©Reuters)

Hladan tuš za Cicipasa, debitantu maraton u pet setova i četvrtfinale Vimbldona! Nek se spremi Medvedev

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.07.23. | 18:01

Kristofer Jubanks priredio senzaciju u Londonu

Stefanos Cicipas je plesao iznad ponora protiv Endija Marija i izbegao pad sa litice u meču od dva dana. Spasao se grčki teniser, izbacio Škota, ali opet na Vimbldonu nije mogao dalje od četvrtog kola. To mu je maksimum, četvrtfinalu ne može ni da primiriše. Na najbržoj podlozi nije kadar da uđe u samu završnicu.

Na grend slem titulu će još malo morati da pričeka. Dva puta je igrao finale, dva puta gubio bitku za trofej od Novaka Đokovića, a od onog petočasovnog maratona na Rolan Garosu je često umeo da se „prospe“. Nije mali broj puta išao pod hladan tuš, novi mu je namenio Kristofer Jubanks – 3:2 (3:6, 7:6, 3:6, 6:4, 6:4).

Izabrane vesti

Američka kuhinja ponudila je nešto novo, ali taj novi proizvod ne razlikuje se od starih. Izbio je Kristofer Jubanks na prvo mesto po broju asova na Vimbldonu, i to na debitantskom nastupu! Prvi put je ove godine zaigrao pred londonskom publikom, nije se uplašio velike pozornice – isprašio je Stefanosa Cicipasa. I ima poruku za još jednog nosioca: Nek se spremi Danil Medvedev.

Došao je glave petom nosiocu na Vimbldonu, ovoga puta maratonska sreća je okrenula leđa Grku. Nije mogao još jedan meč da dobije u pet setova, iako je sve držao u svojim rukama. Dva puta je imao vođstvo u setovima i sve prokockao. Sve bolje i bolje je Jubanks servirao kako je meč odmicao, bio je agresivniji od dvostrukog grend slem finaliste i to mu se isplatilo.

Imao je 13 asova i napravio čak 53 vinera! Šamarao je lopticu, razvlačio Stefanosa Cicipasa po terenu, kome defanzivni pristup nije previše toga doneo. Nije se libio Amerikanac da raspali po loptici i iz teških, gotovo bezizlaznih situacija. Često je to rezultiralo neiznuđenim greškama, imao ih je 56, ali u najbitnijim momentima čistio je linije i priredio senzaciju na Vimbldonu.

Kada je prošao Stefanosa Cicipasa, može i Danila Medvedeva. Jer, ni ruski teniser ne briljira na travi. Tek prvi put se plasirao u četvrtfinale Vimbldona, i njemu je igranje na najstarijem turniru u završnici nepoznanica. A, očigledno da se Amerikanac preterano i ne plaši duela sa najboljima na svetu.


tagovi

Stefanos CicipasKristofer JubanksVimbldonVimbldon 2023ATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara