Novak Đoković (Reuters)
Novak Đoković (Reuters)

Đoković: Ne pamtim kada sam se osećao ovako jadno na riternu

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.07.23. | 17:47

Srpski teniser prokomentarisao i narednog rivala na Vimbldonu, Andreja Rubljova

Bio je Hubert Hurkač najteži ispit Novaka Đokovića od starta ovogodišnjeg Vimbldona, ali ga je branilac titule arhivirao sa visokim, doduše, ako njega pitate, ne i najvišim ocenama. Stao je Đoković tradicionalno pred mikrofon na terenu nakon pobede u četvrtom kolu i istakao da je naviše škripalo tamo gde je poslovično najjači - na riternu.

Izabrane vesti

"Poštovanje za njega, igrao je sjajan meč. Sjajna predstava. Ne pamtim kada sam se osećao ovako jadno u gemovima kada sam vraćao servise", rekao je Novak i nastavio: "Dobri serveri imaju prednost, nije baš meč za uživanje, ali u važnim trenucima sinoć uspeo sam da dobijem prvi set, iako je on imao 6:3 u taj-brejku, ovaj meč je mogao da ode u drugom pravcu, ali uspeo sam da sačuvam nerve i pronađem način da pobedim."

Upisao je Novak 32. uzastopnu pobedu na Vimbldonu i nastavio niz nepobedivosti na Centralnom terenu koji traje od 2013. godine.

"Imam povezanost sa ovim terenom, svaki put kad izađem osećam se sve bolje. Nadam se da će ova ljubav da traje što duže."

Za kraj, kratko je prokomentarisao i narednog rivala Andreja Rubljova.

"Rubljov je drugačiji igrač od Hurkača, ostaje blizu osnovne linije, ali neću mnogo o taktici, moram nešto da zadržim i za sebe. Jeste da sam veće izazove imao, ali sutra je već novi izazov. Znam da juri svoje prvo polufinale i nadam se da se to neće desiti sada", zaključio je Đoković.


tagovi

Novak ĐokovićVimbldonVimbldon 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara