Danil Medvedev (©Reuters)
Danil Medvedev (©Reuters)

Rusi na Vimbldonu kao nikad ranije u Open eri: Medvedev konačno u četvrtfinalu, Lehečka predao

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.07.23. | 16:27

Među osam najboljih pre trećeg nosioca plasirali su se Andrej Rubljov i Roman Safijulin

Večito Rusi imaju jednog vrhunskog tenisera, nekoliko njih koji su u najboljih deset ili blizu ulaska. Ali, na Vimbldonu su bez zapaženijih rezultata. Ne snalaze se na brzoj podlozi, ne prija im trava, međutim, ove godine se nešto čudno dešava. Čak trojica će igrati u četvrtfinalu, što se često nije dešavalo ni na ostalim grend slem turnirima. Zapravo, u Open eri su trojica među najboljih osam bila samo još na Australijan openu pre dve godine.

Andrej Rubljov je razoružao Aleksandra Bublika, dok je Roman Safijulin, možda i najprijatnije iznenađenje turnira u muškoj konkurenciji, izbacio Denisa Šapovalova – jedan od retkih iz mlađe garde koji je stigao do polufinala na najstarijem turniru – a njima dvojici se pridružio i Danil Medvedev.

Izabrane vesti

Najlakši posao imao je treći nosilac, pošto je na terenu proveo manje od jednog i po časa. Češki teniser Jirži Lehečka nije bio u stanju da mu pruži snažniji otpor, u tome su ga sprečili žuljevi i na terenu je izdržao samo dva seta. U osmini finala Predao je meč osvajaču US Opena – 2:0 (6:4, 6:2).

Danilu Medvedevu je jedaN brejk u prvom setu bio dovoljan da slomi Čeha, a već u završnici počeo je Jirži Lehečka otežano da se kreće. Sporije je menjao pravac, izbegavao je duge razmene i vrlo brzo zatražio medicinski tajm-aut. Pomoć mu je ukazana između dva seta, međutim, nedovoljno je to bilo da bi se vratio u igru. Ništa se nije promenilo, lako je treći nosilac dolazio u pozicije da napravi brejk, uzeo mu je dva servis gema i iskoristio treću set loptu.

I tu je bio kraj. Odlučio je Jirži Lehečka da preda meč, nije želeo da produžava agoniju. Danil Medvedev je tako postao četvrti četvrtfinalista, plasman među osam najboljih na Vimbldonu pre njega su osigurali pomenuti Rusi i Janik Siner. Prvi put je dogurao do ove faze takmičenja osvajač US Opena, a rival u narednoj fazi biće mu pobednik duela Stefanos Cicipas – Kristofer Jubanks.


tagovi

Danil MedvedevJiži LehečkaVimbldonVimbldon 2023ATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara