Laslo Đere (©Reuters)
Laslo Đere (©Reuters)

I Laslo Đere u Londonu dere

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.06.21. | 21:06

Srpski teniser prošao u drugo kolo

Još jedan srpski teniser na terenu – još jedna pobeda. Kružoku koji je stigao u drugo kolo Vimbldona, a u kojem su Novak Đoković, Miomir Kecmanović i Dušan Lajović, pridružio se Laslo Đere.

Teniser iz Sente je ponovio svoj najbolji rezultat na grend slemu u Londonu koji je ostvario pre dve godine. Danas je posle dva sata i 20 minuta igre savladao Pabla Kuevasa, 84. tenisera sveta sa 3:1 u setovima – 5:7, 6:4, 6:4, 6:4.

Izabrane vesti

Jako tvrd, neizvestan meč, u kojem su sva četiri seta rešena tako što je bio samo po jedan brejk. Na sreću, Laslo je bio taj koji je tri puta rivalu oduzeo servis. Đereu će protivnik u drugom kolu Vimbldona biti Italijan Fabio Fonjini. Obojica su „stručnjaci“ za šljaku, pa nema izrazitog favorita uoči tog duela.

Kuevas je u današnjem meču uspeo da na 6:5 napravi brejk i da dobije set. Ali, Đere je uzvratio u trećem gemu drugog seta i tu prednost je sačuvao do konačnih 6:4. U celom setu samo je bila ta jedna brejk lopta, koju je srpski teniser iskoristio.

Treći set, ispostavilo se, rešen je u prvom gemu, kada je Đere oduzeo servis Kuevasu i do kraja nije dao nijednu brejk priliku Urugvajcu. Imao je Južnoamerikanac priliku u četvrtom, dve brejk prilike pri vođstvu od 2:1, nije ih iskoristio i za to je kažnjen u devet gemu, kada mu je Laslo oduzeo servis, a onda i odservirao za pobedu.


tagovi

Laslo ĐerePablo KuevasVimbldonTenis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara