"Đoković"
"Đoković"

I po 700. put - Đoković je pobedio!

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.02.16. | 17:16

Srpski teniser se plasirao u četvrtfinale Dubaija i obeležio jubilej u svojoj već sada prebogatoj karijeri

ĐokovićDo sada ste 699 puta mogli da čujete i pročitate da je Novak Đoković pobedio, a sada to možemo da konstatujemo i jubilarni 700. put. Najbolji teniser sveta nadigrao je Maleka Džazirija sa 2:0 (6:1, 6:2) i tako se plasirao u četvrtfinale gde ga čeka Felisijano Lopez koji je nadigrao Lukaša Rosola s 2:0.

Jednostavno i pre početka meča već je bio poznat pobednik, a ovo je bio zanimljiv duel i zato što su ova dva tenisera prvi put igrala međusobno. Tunišanin je uspeo da dođe do tri gema u celom meču, ali je ovo sigurno partija koju će dugo pamtiti.

Izabrane vesti

Videla se velika želja kod 121. tenisera sveta, u pojedinim momentima je odlično udarao lopticu, uživao je na terenu, ali jedini dobitak sa ovom meča je bogato iskustvo i to što će imati o čemu da priča unucima.

Sledeći je Rafa Nadal, pa 1.000 pobeda, a onda možda i - večnost!

Igrao je protiv čoveka koji je trenutno na 9. poziciji u istoriji tenisa po broju pobeda. Đokoviću Rafael Nadal beži 75 pobeda, dok su jedini igrači sa preko 1.000 trijumfa Rodžer Federer (1.067), Ivan Lendl (1.071) i  Džimi Konors (1254). 

Novak je tako u oba meča na ovom turniru zabeležio trijumfe u kojima nije izgubio više od dva gema po setu, a seriju će pokušati da nastavi u duelu protiv Felisijana Lopeza u četvrtfinalu. U eventualnom polufinalu Đoković bi mogao da igra protiv boljeg iz meča Bautista Bagdatis.

Igra odlično, usredsređen je na brze pobede, ne gubi bespotrebno energiju i olako izlazi na kraj sa svim preprekama. Svakako, glavni je favorit za osvajanje turnira. 

Đoković je prošle godine stigao do finala u Dubaiju gde je od njega bio bolji Rodžer Federer koji nije nastupio na turniru ove godine zbog operacije kolena.

(FOTO: Action images)


tagovi

Novak ĐokovićMalek Džaziri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara