(©Reuters)
(©Reuters)

Ima definitivno materijal za velikog igrača: Alkaras izdržao nalete Štrufa i našao put do nove titule

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.05.23. | 21:06

Španac osvojio desetu titulu u karijeri - 2:1

Kada u finalu mastersa igraš tenis ispod svog nivoa, kada si sabijen u konopce, a opet nađeš način da se izvučeš i pobediš, osvojiš pehar, to je definitivni dokaz da imaš materijal za velikog igrača.

A, sve je to večeras u Madridu uspeo da uradi Karlos Alkaras. Da je momak sa ogromnim talentom, to se videlo još prošle godine, kada je postao prvi na svetu, ali sada je uspeo i ono što rade Đoković, Nadal, ono što velike razlikuje od sjajnih igrača, da se iščupaju i kada igraju dosta ispod svog nivoa.

Izabrane vesti

Karlos Alkaras je u finalu mastersa u Madridu savladao Jana-Lenarda Štrufa sa 2:1 u setovima – 6:4, 3:6, 6:3 i tako došao do desete titule u karijeri, a četvrte iz kategorije 1.000.

Bez obzira na poraz, Štruf je odigrao najbolji turnir u karijeri i ima razloga da bude ponosan na sebe. Nemac je krenuo iz kvalifikacija, čak je tu poražen od Karaceva, ali je u glavni žreb ušao kao srećni gubitnik. I uspeo je da dobaci do finala. Mogao je i do prve titule u karijeri, u 33. godini, ali kada mu se ukazala šansa da možda slomi Alkarasa, nije izdržao pritisak. Definitivno je bio u drugom setu i uvodu trećeg bolji igrač na terenu, međutim, nije uspeo da sve to pretoči u vođstvo na semaforu.

U prvom setu je Španac napravio tri brejka i dobio sigurnom igrom taj deo meča, ali mu se u drugom desio pad. Štruf je namirisao šansu, oduzeo servis Alkarasu i poveo 3:0. Kod svog sledećeg servis gema je izdržao veliki pritisak, imao je Španac pet brejk lopti, međutim, nemački teniser je uspeo da se spasi. I da sačuva dragocenu prednost do kraja seta.

Prelomni trenuci meča desili se u prvoj polovini trećeg seta. Imao je Štruf brejk loptu kod 1:1, nije je iskoristio, dok je u narednom gemu Alkaras zgrabio takvu priliku koja se njemu ukazala, poveo 3:1 i psihološki slomio rivala.


tagovi

Karlos AlkarasJan-Lenard ŠtrufATP Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara