Ima i važnijih stvari od tenisa: Muguruza preskače Rolan Garos i Vimbldon

Vreme čitanja: 1min | uto. 04.04.23. | 10:50

Špankinja rođena u Venecueli odlučila da ne zaigra na turnirima koje je osvajala tokom 2016. i 2017. godine

Dvostruka grend slem šampiona Garbinje Muguruza produžiće tenisku pauzu. Špankinja rođena u Venecueli obavestila je javnost da neće igrati profesionalni tenis bar do okončanja sezone na travi što znači da izvesno propušta masters u Madridu, Rolan Garos i Vimbldon.

Da li je u pitanju zamor materijala i psihička potrošenost koji su na površinu isplivali tokom prošle sezone u kojoj se izuzetno mučila, gubila dobijene mečeve i pobedila u tek 12 duela i sa njima povezana činjenica da ima i važnijih stvari od tenisa, tek 132. teniserka sveta obrazložila je svoju odluku putem Instagrama.

Izabrane vesti

"Provodim vreme sa porodicom i prijateljima i to je ono što me ispunjava. Odlučila sam da period odmora produžim i preko leta. Obavestiću vas kada odlučim da se vratim na teren“, napisala je Muguruza.

Nekadašnja najbolja teniserka sveta od septembra 2022. godine nije trijumfovala u takmičarskom meču, a istakla je i da sa svojim timom radi na tome da se vrati teniskom nivou na kojem bi ponovo bila konkurentna.

Interesanto, Muguruza će propustiti Frenč open koji je osvojila 2016. i Vimbldon gde je podigla pehar godinu dana kasnije. Oba grend slema osvojila je savladavši sestre Vilijams, Serenu u Parizu, a Venus u Londonu.


tagovi

Garbinje MuguruzaRolan GarosVimbldon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara