©Reuters
©Reuters

Imamo prvi polufinalni par u Rimu: Cicipas slomio Sinera i zakazao obračun sa Zverevim

Vreme čitanja: 1min | pet. 13.05.22. | 16:32

Grčki teniser slavio posle gotovo dva i po sata borbe

Poznat je prvi polufinalni par mastersa u Rimu, a njega čine Aleksander Zverev i Stefanos Cicipas. Grčki teniser savladao je Italijana Janika Sinera u dva seta, ali u kojem već vođena bitka od čak dva sata i 23 minuta - 7:6(5), 6:2.

Posebno napeto bilo je u prvom setu, koji je trajao 88 minuta, čak 33 minuta više od drugog. Cicipas je poveo sa 3:0, ali je Siner izjednačio na 3:3, a onda se ušlo u seriju poen za poen. Na kraju, domaći igrač je izgubio svoj servis pri rezultatu 5:5 u taj-brejku, što je iskoristio Cicipas i došao do kapitalne prednosti.

Izabrane vesti

Grk je uspeo da iskoristi psihološku prednost, besprekorno je servirao, a sa druge strane oduzeo dva puta servis protivniku pri rezultatima 1:1 i 4:2. Velika bitka viđena je u osmom gemu, gde je Cicipas imao prvo meč loptu, a potom Siner šansu da napravi brejk, ali je druga meč lopta grčkog tenisera bila uspešna, pa je tako okončana igra živaca.

Cicipas je bio bolji u gotovo svim statističkim detaljima. Imao je sedam asova više, te čak 83 odsto spašenih brejk lopti.

Drugi polufinalni par biće poznat nakon večerašnjih okršaja u Rimu. Prvo će snage odmeriti Kanađanih Denis Šapovalov i Kasper Rud, a potom i Novak Đoković i Feliks Ože Alijasim. Podsetimo, srpskom teniseru će plasman u polufinale značiti i ostanak na prvom mestu pred Rolan Garos.


tagovi

atp rimStefanos CicipasJanik Siner

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara