Rodžer Federer (Foto: Reuters)
Rodžer Federer (Foto: Reuters)

Ispao Federer, ni na travi više nije moćan

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.06.21. | 17:18

Švajcarac zaustavljen u četvrtfinalu omiljenog turnira, mladi Ože Alijasim srušio idola

Pokušava Rodžer Federer da izbrusi formu za Vimbldon. Preskočio je Rolan Garos u želji da sačuva snagu za turnire na travi, pa je tako odlučio da se bori u Haleu. Ipak, nije uspeo da prođe dalje od četvrtfinala. Na put mu je stao talentovani Feliks Ože Alijasim. Bacio je mladi Kanađanin na kolena svog idola, ali i kralja turinra u Haleu (osvajao ga je u čak 10 navrata) - 2:1 (4:6, 6:3, 6:2).

Četvrtak, 12.00: (1,85) K. Nišikori - S. Korda (1,85)

Izabrane vesti

Izgubio je 21. teniser sveta prvi set od velikog favorita, a potom ga je prosto počistio u naredna dva i do pobede došao posle sat i 47 minuta borbe.

Federer je za rivala imao tačno 19 godina mlađeg rivala (dele rođendan, 8. avgust). Nikada nije imao protivnika od kojeg je toliko stariji tokom svojih 1521 mečeva u karijeri. Ipak, iskustvo ovoga puta nije imalo presudnu ulogu.

Ože Alijasim je bio smiren i pun samopouzdanja protiv svog idola, čak i posle izgubljenog seta na jednom od omiljenih terena švajcarskog tenisera. Uspeo je da se vrati u meč, dobije drugi set uz samo jedan brejk. U trećem mu je trebalo svega 27 minuta za pobedu, uzeo je dva brejka na samom startu seta i potom rutinski priveo meč kraju.

Momak koji je tokom karijere u dva navrata igrao finale turnira u Štutgartu je upisao svoju četvrtu pobedu protiv Top 10 tenisera i jednu od najvećih u svojoj karijeri.

"Fantastična pobeda, svakako ovo nisam očekivao. Naravno, dođete na meč sa željom da pobedite, ali Rodžer je moj idol, kao mnogima od nas. Velika je čast imati priliku da se susretnete sa njim pre odlaska u penziju i pobediti ga je nešto neverovatno što ću večno pamtiti", izjavio je Feliks Ože Alijasim posle velikog trijumfa.

Kanađanin će u polufinalu igrati sa boljim iz duela između Jan Lenard Štrufa (45. igrač sveta koji je iznenadio prvog nosioca turnira Danila Medvedeva) i Amerikanca Markosa Džajrona.


tagovi

atp haleRodžer FedererFeliks Ože Alijasim

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara