Foto: Reuters
Foto: Reuters

Istorija! Nadal nije igrao, Đoković će srušiti Federerov rekord dugovečnosti na vrhu ATP liste

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.02.21. | 03:18

Čekamo osmi mart i Novakovu rekordnu 311. sedmicu koju će dočekati kao najbolji teniser planete

Uspeo je Novak Đoković da obezbedi podvig koji je davno zacrtao kao jedan od najbitnijih u karijeri! Piše se istorija! Samim tim što se Rafael Nadal nije pojavio na polufinalnom meču ATP Kupa između Španije i Italije, to je ujedno značilo da će Novak Đoković preteći Rodžera Federera po broju sedmica provedenih na vrhu ATP liste.

Švajcarac je proveo ukupno 310 sedmica na tronu. Nadal nije igrao protiv Italijana u polufinalu ATP Kupa, a to znači da je Đoković i matematički ispunio uslov da 8. mart dočeka kao teniski broj 1 i tog dana će oboriti rekord Rodžera Federera! Novak će tada otpočeti rekordnu 311. nedelju teniske vladavine!

Izabrane vesti

Kakav poduhvat i uspeh!

Nadalu je trebalo 500 bodova sa ovog turnira da bi imao teoretsku šansu preko Australijan Opena i Roterdama da 8. marta prestigne Novaka. Međutim, sada je ostao bez pomenutih bodova i Novak ima čist put ka obaranju Federerovog rekorda!

Bik sa Majorke ima probleme sa leđima, pa se na ovom takmičenju, iako je član reprezentacije, još nije hvatao reketa. Bodovanje na ATP Kupu je takvo da se bodovi dobijaju za pobede nad rivalima, a ne zavisno od toga do koje faze takmičenja je reprezentacija stigla.

Umesto njega, na teren je prvo izašao Karenjo Busta protiv Fonjinija, a kasnije i Roberto Bautista Agut protiv Beretinija. Nadal je to sve posmatrao sa timske klupe.

Inače, u prvom okršaju Fonjini je slavio protiv Karenja Buste sa 2:1 (6:2, 1:6, 6:4).

Sve u svemu, Đoković će uspeti da pretekne jedan veoma veliki i važan rekord Federera, a nema sumnje da će nastaviti da juri i ostale rekorde. Novak želi da bude najbolji u istoriji tenisa. I ide odlučno ka tome.



tagovi

Novak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara