Mateo Arnaldi (Reuters)
Mateo Arnaldi (Reuters)

Italija na korak do Salatare: Meč lopta u Sinerovim rukama (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.11.23. | 19:10

Mateo Arnaldi doneo Azurima veliki bod pobedom nad Aleksejem Popirinom u tri seta

Tuguju srpski teniseri zbog propuštene ogromne šanse za finale Dejvis kupa, a Italijani nastavljaju da slave, da plove na oblaku euforije. Napravio ga je Janik Siner jučerašnjim, nestvarnim preokretom protiv Novaka Đokovića koji je imao tri meč lopte, uzjahao ga je Mateo Arnaldi današnjim velikim trijumfom nad Aleksaejem Popirinom u tri seta, a priliku da ga sa Pirinejskog prenese na Apeninsko poluostrvo imaće Janik Siner.

Arnaldi, momak koji je u četvrtfinalu propustio tri meč lopte protiv Botika van de Zandšlupa, izgubio meč i doveo plasman Italijana u pitanje, odlukom selektora propustio je duel sa Srbijom, a ponovo ukazano poverenje odlučio je da ne prokocka, iako meč sa Popirinom od dva i po sata nije bio nimalo lak - 1:2 (5:7, 6:2, 4:6). Sada je jasno - ako Janik Siner pobedi Aleksa De Minora, Italija će drugi put u istoriji osvojiti Dejvis kup, prvi od 1976. godine kada je glavna uzdanica bio Adrijano Panata.

Izabrane vesti

Očigledno da Arnaldi ne može da priredi mečeve bez drame. Prvi set bio je izuzetno turbulentan, razmenili su teniseri po brejk sredinom prvog perioda, a onda je 44. teniser sveta u desetom gemu propustio tri brejk lopte za osvajanje prvog seta. Međutim, ispravio se dva gema kasnije i poveo sa 1:0, da bi drugi set izgubio prilično brzo i glatko, za 36 minuta.

U trećem setu je moglo da prevagne na obe strane, ali je bliži brejku svakako bio Arnaldi. Ozbiljno je pretio u prvom i trećem gemu, ali se Popirin izvlačio, a onda priredio neprijatnost Italiju koji je u sedmom gemu morao da spasava dve brejk lopte. Po jednu šansu da oduzmu servis protivniku propuštali su i Arnaldi i Popirin u naredna dva gema, da bi italijanski teniser u 10. gemu brejkom zatvorio meč.

Koliko je bilo izjednačeno pokazuje i statistika. Oba tenisera imala su po 35 vinera i 22 neiznuđene greške, a Arnaldi je dobio meč u kojem je ubacio svega 50 odsto prvih servisa i u kojem je osvojio pet poena manje od rivala - 109-104.


tagovi

Aleksej PopirinMateo ArnaldiDejvis kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara