Kecmanović i Đoković (Reuters)
Kecmanović i Đoković (Reuters)

Dejvis kup uskratio Srbiji specijalnu pozivnicu za završni turnir

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.11.23. | 18:42

Španija i Velika Britanija direktno među najbolji osam, Novak i drugovi će morati kroz kvalifikacije sa Slovačkom

Dan nakon što je Srbiju delio jedan poen do finala Dejvis kupa, nakon što je Novak Đoković propustio tri meč lopte protiv Janika Sinera, a zatim izgubio meč, pa nakon toga i dubl sa Miomirom Kecmanovićem, stiglo je još loših vesti za tenisku reprezentaciju.

Naime, organizatori završnog turnira u Malagi koji još nije okončan (traje duel Italije i Australije za Salataru) već rade na narednoj sezoni u kojoj će Srbija morati da krene ka peharu kroz kvalifikacije. Iako su ove godine igrali polufinale, Novak i drugovi su uskraćeni za specijalnu pozivnicu za turnir na kojem će se naredne godine naći najboljih osam timova. Umesto ekipa selektora Viktora Troickog, vajd karte su dobile Španija i Velika Britanije.

Izabrane vesti

To dalje implicira da će Srbija od 2. do 4. februara igrati kvalifikacije protiv reprezentacije Slovačke.

Posle ovakvih odluka organizatora, čovek ne može a da se ne zapita da li je ovo neka vrsta male odmazde za kritikovanje formata Dejvis kupa od stane Novaka Đokovića, ali loptica sa kojima se igra.„Nemam da ponudim savršen format, ali mislim da bi trebalo da se diskutuje sa igračima, da svako ima glas, ITF nije komunicirao s nama i to treba da se promeni, jer smo integralni deo ovog takmičenja. Biće razlike u mišljenjima, ali mečevi kod kuće i na strani su bila svojstvo Dejvis kupa, previše je da bude nekoliko godina u istoj zemlji“, rekao je početkom nedelje Novak za Sportklub.

Podsetimo, Srbija je u ovogodišnjem izdanju Dejvis kupa pobedila Španiju koja se nije domogla završnog turnira u svojoj zemlji, a zatim u četvrtfinalu eliminisala Veliku Britaniju. Takođe, Novak je ratovao sa nepristojnom britanskom publikom, opravdano se žalio na trerman anti-doping agencije, a bilo je i spornih detalja sa ulaskom srpskih tenisera na teren uz stihove pesme Danice Crnogorčević "Veseli se srski rode". Te snimke, Dejvis kup je nakon pojedinih pritisaka uklonio sa svojih društvenih mreža.


tagovi

Dejvis kupNovak ĐokovićTeniska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara