Ivanišević i Đoković (©Reuters)
Ivanišević i Đoković (©Reuters)

Ivanišević: Zimonjić je perfektan za Novaka

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.04.24. | 19:30

„Moja teorija: Balkanca može da trenira samo osoba s ovih prostora“, kaže doskorašnji Đokovićev trener

Kopali su svetski mediji neku senzaciju, neku „zlu krv“ između Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića, licitirali da je svađa razlog prekida njihove saradnje. Ali, ništa od svega toga...

Kao što je Novak sve vreme biranim rečima govorio o Ivaniševiću nakon razlaza, na isti način odgovara Splićanin u intervjuu za Sportklub.

Izabrane vesti

“Ne znam još koliko će Novak igrati, to zavisi od njega, ali mislim da je sada sa njim perfektna osoba u ovom trenutku – Ziki. On je moj veliki prijatelj, mnogo smo toga prošli, volim ga – on je veliki teniski znalac. Ipak, ono što je najvažnije u celoj toj priči jeste da poznaje Novaka”, kaže Ivanišević.

On smatra da je Zimonjić pravi čovek za novog trenera Đokovića.

„Ne treba Novaku sada neki novi trener, dok ga prvo upozna, ovaj (Novak) bi posle deset dana „poludeo“, a taj trener bi se pitao šta se događa. Moja teorija je – Balkanac može svakoga da trenira, ali Balkanca može samo osoba s ovih prostora. Marjan (Vajda) je Slovak, ali tu smo blizu, dok je Boris jako dobro s njim funkcionisao, pošto je teniski vrlo inteligentna osoba. Mnogo mu je pomogao“.

Ivanišević je otkrio i da se već čuo sa Zimonjićem.

“Čuli smo se Ziki i ja, pričali smo i pre nego što sam saznao da ga je Novak pozvao, mislim da je Ziki perfektan za Novaka. Može mu pomoći i teniski, Novak sve zna, ali možda će mu istu stvar reći na drugačiji način, drugi pristup, što će biti osveženje za Novaka. Ziki poznaje Noletov mentalitet, bili su u Dejvis kup timu zajedno, Ziki je bio i selektor”, zaključuje Ivanišević u intervjuu za Sportklub.


tagovi

Novak ĐokovićGoran Ivanišević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara