(©Reuters)
(©Reuters)

Između Alkarasa i Đokovića 430 bodova razlike

Vreme čitanja: 2min | pon. 31.07.23. | 09:46

Đere skočio za 19 mesta

Započeo je danas Karlos Alkaras 30. nedelju na prvom mestu ATP liste. Mladi Španac je već iza sebe ostavio Matsa Vilandera (20 nedelja), Endija Rodika (13), Borisa Bekera (12), pa svog trenera Huana Karlosa Ferera (osam)...

A, teren se tek postavlja za veliku borbu između Alkarasa i Novaka Đokovića za drugi deo sezone: idu dva američka mastersa, pa US open, potom mastersi u Šangaju, Parizu i finalni turnir. S obzirom na bodovnu razliku na vrhu ATP liste, kao i izjednačenost u igri dvojice asove, deluje da će biti vrlo neizvesno ko će sedeti na teniskom tronu na kraju 2023. godine.

Izabrane vesti

Danas je razlika između Alkarasa i Đokovića 430 bodova. Pobeda u finalu Vimbldona sačuvala je Španca na poziciji broj jedan. Sledi masters u Torontu (7-13. avgust) na kojem Novak neće igrati, dok će Karlos braniti vrlo malo bodova, pošto je pre godinu dana ispao u drugom kolu od Tomija Pola. Tako će mladić iz Mursije imati priliku da uveća razliku u odnosu na srpskog asa na ATP listi.

Potom ide masters u Sinsinatiju, na kojem će Đoković zaigrati posle dužeg vremena. Tamo ne brani nijedan bod, a ima šansu da osvoji 1.000. Alkaras pak prošle godine je došao do četvrtfinala, gde ga je savladao Kameron Nori.

I posle toga se odlazi na poslednju veliku nagradu u sezoni – US open. Četvrti grend slem. Dva je ove sezone osvojio Đoković (Australijan open, Rolan Garos), dok je jedan pripao Alkarasu (Vimbldon). Tamo će situacija biti drastično drugačija, jer će Španac braniti titulu i 2.000 bodova iz 2022. godine, dok Srbin nije ni igrao, zbog čuvene zabrane zato što nije vakcinisan protiv korona virusa.

Na novoj, današnjoj ATP listi nije bilo promena u prvih deset. Iza Alkarasa i Đokovića idu Medvedev, Rud, Cicipas, Rune, Rubljov, Siner, Fric i Tijafo. Veliki skok je napravio Laslo Đere plasmanom u finale turnira u Hamburgu, pa je od danas 38. igrač sveta i drugi reket Srbije. 


tagovi

Novak ĐokovićKarlos AlkarasATP lista

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara