Filip Krajinović (©Reuters)
Filip Krajinović (©Reuters)

Iznenađenje u Hamburgu: Krajinović izbacio Cicipasa, sa Đereom za finale

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.07.21. | 16:17

Filip eliminisao prvog nosioca

Počeće Stefanos Cicipas da ima košmare od srpskih tenisera. Još nije čestito zalečio rane od finala Rolan Garosa, u kojem je vodio 2:0 u setovima protiv Novaka Đokovića pa izgubio meč, a sada je u Hamburgu naleteo na Filipa Krajinovića.

Desilo se iznenađenje, Krajinović je u tri seta izbacio prvog nosioca i prošao u finale turnira. A, prvi set je i ovde dobio Cicipas – 3:6, 6:1, 6:3.

Izabrane vesti

Ovo je treći put u karijeri da su Filip i Stefanos odmerili snage, a Grk je do danas vodio 2:0 u pobedama i bio je favorit da upiše i treću. Ali, očigledno je da je Cicipas doživeo drastičan pad forme, na Vimbldonu je odmah završio nastup, dok je u Hamburgu, u kojem se igra na šljaci, u prvom kolu bio slobodan, pa je pobedio Kepferera pre nego što ga je put naveo na Krajinovića.

Dobio je Cicipas prvi set, ali se posle toga njegova igra raspala, dok su Filipu rasla krila kako je meč odmicao. Pet vezanih gemova je dobio u drugom delu meča i glatko dobio taj set, dok je u trećem Krajinović na 1:1 oduzeo servis rivalu i tu prednost čuvao do kraja. Meč je završio još jednim brejkom.

U borbi za finale gledaćemo srpski derbi, jer će Filip Krajinović igrati protiv Lasla Đerea.

Teniser iz Sente je još lakše eliminisao bolje rangiranog tenisera, Nikoloza Bazilašvilija, koji je imao status trećeg nosioca. Ali, Đere, koji je specijalista za šljaku, pregazio je Gruzina sa 6:2, 6:2 i projurio u polufinale turnira.

Krajinović i Đere su osam puta u karijeri igrali jedan protiv drugog, prva dva duela je dobio Laslo, a onda je Filip vezao šest pobeda.


tagovi

Laslo ĐereFilip KrajinovićTenisStefanos Cicipas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara