Sančez i Džej Džej iz dana slave
Sančez i Džej Džej iz dana slave

Jelena Janković sve bliže penziji

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.07.18. | 16:07

"Problemi sa diskus hernijom su veliki i sumnjam da će nastaviti sa tenisom", tvrdi Riki Sančez, trener sa kojim je Srpkinja ostvarila najveće uspehe

Čovek sa kojim je Jelena Janković postigla najveće uspehe u karijeri, Rikardo Sančez smatra da je naša teniserka zbog ozbiljne povrede pred završetkom karijere, što zapravo i nije neka tajna. Španski stručnjak koji je sa popularnom Džej Džej stigao do prvog mesta na WTA lestvici kao i finala US open, što su mu i najveći uspesi u trenerskoj karijeri, samo je potvrdio sumnje da je Beograđanka pred odlukom da "okači reket o klin"

"Jelena ima velikih problema sa kičmom, ima dvostruku diskus herniju... Sumnjam da će nastaviti da se bavi tenisom i penzija je sve ozbiljnija opcija" izjavio je Španac za sajt puntodebreak.com.

Izabrane vesti

Diskus hernija je isliznuće zglobova kičme koje se u suštini teško ili nikada ne može zalečiti. Posebno kada se to dešava na dva zgloba kao što je to slučaj sa našom legendarnom igračicom. Pitanje je samo u kom je stadijumu povreda. Srpkinja je trenutno 567. na WTA lestvici, a poslednji put je odigrala meč krajem avgusta prošle godine kada je u dva tesna seta izgubila od Petre Kvitove na startu US Opena.

Rikardo Sančez, koji je u karijeri vodio veliki broj asova, između ostalih i Karolinu Voznijacki i Fernanda Verdasko, ipak ističe period sa Jelenom Janković kao najuspešniji, naročito u prvom delu njihove saradnje koja je kulminirala liderskom pozicijom i paklenim tenisom koji je devojka sa Voždovca tada igrala.

"Trenirao sam preko 60 igračica i igrača i svih se do detalja sećam. Ali kada bih mogao da biram, izdvajam Jelenu Janković jer je uspela da stigne do prvog mesta, ali i finala US Opena iako je bilo dosta boljih teniserki od nje"

Pored lepih uspomena iz saradnje sa Džej Džej, Sančez ima i jednu veoma ružnu:
"Kada je stigla do prvog mesta odmah su se javili razni menadžeri sa savetima, pa su tako tvrdili da Jelena mora da me menja pošto nikada nisam trenirao prvu igračicu sveta. Rekao sam im da je to istina, ali i da sam ja taj koji ju je doveo do vrh, isto kao što je Toni Nadal učinio sa Rafom."

Foto: MNPress


tagovi

Jelena JankovićRikardo Sančez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara