Novak Đoković (© Reuters)
Novak Đoković (© Reuters)

Još jedna pobeda do Kluba 1000

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.05.22. | 00:24

Đoković može da postane tek peti teniser u istoriji koji sa četvorocifrenim brojem slavlja na ATP turu

Pao je Feliks Ože Alijasim, a ako padne Kasper Rud postaće Novak Đoković vlasnik četvorocifrenog broja pobeda na ATP tura. Ova nad Kanađaninom u polufinalu Mastersa u Rimu bila je 999, naredna će označiti ulazak Srbina u odabrani „Klub 1000“.

Prethodno su samo petorica tenisera u istoriji probila tu granicu. U pitanju su zaštitna lica ovog sporta: Džimi Konors, Rodžer Federer, Ivan Lendl i Rafael Nadal. Beograđanin je zaslužio da im se pridruži.

Izabrane vesti

Da, nadam se jubileju“, istakao je Nole posle plasmana u polufinale.

Ukupno 73. na Masters turnirima, 13. u Rimu, mada je i sam svestan koliko ga je Ože Alijasim namučio.

Bio je to visok nivo tenisa. Uslovi su bilo malo drugačiji nego ranije, loptice su bile sporija, niže su padale, a još valja podsetiti da nikad prethodno nisam protiv njega igrao, iako ga dugo znam i dugo je u vrhu svetskog tenisa. Poseduje opasan servis, nije mi bilo lako da riterniram. Odlično se Ože kreće, naterao me da podignem nivo igre. Nikad se ranije nismo sreli, osim što smo trenirali zajedno“.

Konačnih 2:0 sugeriše da je Đoković lako savladao još jednu prepreku, ali činjenica da je meč trajao dva sata i 12 minuta i da je prvi set Novak dobio na razliku, u drugi u taj-brejku pokazuje koliko je bilo zahtevno.

Nisam uspeo da iskoristim šanse na 5:3 u prvom, odnosno 5:2 u drugom setu. Ože je veoma precizno servirao. A taj-brejk je bio savršen, od prvog do poslednjeg poena“.

Novak će za plasman u finale igrati protiv Kaspera Ruda.

Igrao je nedavno finale Majamija, dobro ga znam, sreli smo se u Rimju pre dve godine, međutim, tad je bio dnevni meč, sad će biti večernji. Dosta je Kasper napredovao u odnosu na taj period, postao je specijalista za šljaku. Nadam se da mogu da ponovim igru iz meča sa Feliksom Ožeom Alijasimom, ako tako bude mogu da pobedim“, zaključio je Novak Đoković.

U drugom polufinalu Rima sastaće se Stefanos Cicipas i Aleksandar Zvarev. Treći put u samo mesec dana.


tagovi

TenisNovak ĐokovićATPMasters Rim

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara