Kako je Serena htela da pomogne jednom studentu i kako je on ispao krajnje naivan

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.11.19. | 11:54

Poučna priča sa "onu stranu Atlantika"

Svet je pun prevara i prevaranata koji samo čekaju kako da iskoriste naivne ili nepažljive. Tako je oduvek i tako će biti još dugo sve dok čovek zaista ne postane svesno, a ne ovo trošno, puteno biće, ili pak nestane sa lica Zemlje.

Da je svet surov ovih dana je iskusio i jedan američki student kojeg je prevario čuveni diler vrednim i antikvitetnim stvarima sa Menhetna. U pitanju je momak pod imenom Džastin Arington-Holms. Naime, ovaj 21-godišnjak je 2018, na očigled celog sveta od Serene Vilijams dobio polomljeni reket, koji je ona uništila tokom finala US Opena. Ako se ne sećate, Amerikanka je tada doživela mali nervni slom pošto je gubila i na kraju izgubila od Naomi Osake, a bes je osim nad reketom iskalila i na nesrećnom i najmanje krivom glavnom sudiji, Karlosu Ramosu optuživši ga za seksizam. Bio je to skandal kakav se retko viđa, te je memorabilija kao što je polomljeni reket oistao lovina za pasionirane sakupljače takvih, mora se priznati bizarnih stvari.

Izabrane vesti

Džastin već nekoliko godina na US Openu ima ulogu bol-boja, to jest dečka koji stoji pored terena i dodaje loptice i peškire teniserima, a usput je uspostavio dobru komunikaciju upravo sa mlađom sestrom Vilijams koja ga je prepoznala tokom finala i dala mu reket koji je razbila u besu. Svesna je Serena koliko takve stvari vrede, te je po svemu sudeći želela da pomogne momku koji se muči da isplati papreno skupe studije u Njujorku. Ona jeste, ali on očigledno nije bio svestan...

"Voleo bih da mi je neko pomogao oko toga, upozorio me," potužio se Arington-Holms. "Nisam ni razmišljao o reketu, samo sam ga ubacio u orman i zaboravio na njega. Međutim, ove godine sam dobio ponudu od jedne radnje sa Menhetna da ga kupe za 500 dolara i nisam puno ni razmišljao. Pare mi trebaju za studije i to mi je dobrodošlo. Nisam bio svestan koliko sam mogao da zaradim dok nisam video pre nekoliko dana novu cenu".

A nova, tačnije početka cena na aukciji tom polomljenom reketu je sada četiri puta veća, a veruje se da lako može da dostigne sumu od 50.000 dolara. Dakle 100 puta skuplje nego što su mu isplatili "pacovi" sa Menhetna. Ako ništa, barem je dobio korisnu, istina skupu lekciju o moralu i nemoralu kapitalizma i neprestane potere za zaradom.

(Foto: Reuters)

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara