(©Reuters)
(©Reuters)

Karenjo Busta prokrčio Španiji put do polufinala

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.02.21. | 01:37

Crvena furija će za finale igrati protiv Azura

Španija je rezervisala kartu za polufinale. Bila je neophodna Crvenoj furiji jedna pobeda protiv Grčke kako bi osvojila prvo mesto u grupi i zakazala okršaj sa Italijom. Prošlogodišnjem finalisti ATP kupa taj trijumf doneo je Pablo Karenjo Busta.

Mihali Pervolarakis nije bio u stanju da parira Karenjo Busti. Španac je savladao Grka u dva seta – 6:3, 6:4 za nešto više od 70 minuta igre.

Izabrane vesti

Sjajno je servirao Pablo Karenjo Busta, što se ne može reći za Pervolarakisa. Španac je napravio brejk u prva dva servis gema grčkog tenisera, stekao je prednost od 5:0, poigravao se i vratio rivala u meč. Ali je pri rezultatu 5:3 na svoj servis ubacio u veću brzinu, shvatio je da je đavo odneo šalu i rešio je da privede prvi set kraju.

Kako je Grk otvorio prvi set, tako je i drugi. Odmah je na startu izgubio servis. Ispostaviće se da je to bio jedini brej u drugom setu, ali i jedine brejk lopte koje je neki od dvojice tenisera dopustio. Imao je problema Pervolarakis na svoj servis, zadavao mu je glavobolje Bustin ritern, ali nije popuštao. U odlučujućem, desetom gemu drugog seta, Pablo Karenjo Busta na svoj servis nije iskoristio prvi meč loptu, ali jeste drugu.

Poslao je Pablo Karenjo Busta nacionalni tim Španije u polufinale, ništa neće zavisiti od toga da li će Roberto Batista Agust nadigrati Stefanosa Cicipasa. Crvena furija ispunila je cilj u prvom meču dana.



tagovi

ATP kupŠpanijaPablo Karenjo Busta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara