Katarina Jokić nastavlja tamo gde je Olga Danilović stala

Vreme čitanja: 1min | sre. 13.11.19. | 15:45

Za sada polovičan učinak srpskih teniserki u Hjustonu

Nije uspela Olga Danilović kasno sinoć da se probije u treće kolo čelindžera u Hjustonu, pošto se ispred isprečila domaća teniserka En Li, koja je vrlo lako slavila u dva seta, 2:0 (6:1, 7:5). Gotovo istovremeno, na terenu se našla tri godine starija Katarina Jokić, koja je tek igrala svoj duel prvog kola protiv Kajle Dej i uspela je da ga dobije, takođe u dva seta, 2:0 (6:4, 6:2).

Tako će Katarina Jokić večeras pokušati da uradi ono što Olga Danilović prethodno nije i da se domogne trećeg kola ovog turnira. Na putu ka završnici joj stoji luksemburška teniserka, Mendi Minela, koja se trenutno nalazi na 144. mestu na WTA listi.

Izabrane vesti

Minela slovi za 10. nosioca na turniru u Hjustonu, dok se naša Katarina Jokić u žrebu našla zahvaljujući vajld kardu. Jasno je da je teniserka iz Luksemburga veliki favorit da dođe do pobede, ali nikada ne treba otpisati mladu srpsku teniserku, koja je već napravila malo iznenađenje u prvom kolu.

Ukoliko Jokić kojim slučajem prođe u naredni krug, čeka je duel sa dobro poznatom Eženi Bušar, iza koje je katastrofalna sezona u kojoj je u jednom trenutku vezala čak 13 poraza i tek u Hjustonu je uspela da prekine agoniju.ž

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara