Miomir Kecmanović (©Reuters)
Miomir Kecmanović (©Reuters)

Kecmanović ima čelične nerve: Vratio se iz mrtvih i izbacio šampiona Montreala

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.08.22. | 00:11

Srbin posle preokreta ušao u drugo kolo mastersa u Sinsinatiju

Plesao je Miomir Kecmanović na ivici ambisa, jedan pogrešan potez i survao bi se niz liticu. Merio je svaki potez, pokazao da ima čelične živce i da je poput feniksa u stanju da se izdigne iz pepela. 

Karenjo Busta se nije ohladio od slavlja u Montrealu posle osvojenog mastersa, dobio je šok terepiju. Prizemljio ga je srpski teniser. Otrezio ga i bacio senku na veliki uspeh. Izvrnuo je Španca na postavu, trijumfovao posle preokreta i ušao u drugo kolo mastersa u Sinsinatiju - 2:1 (1:6, 7:5,7:6). 

Izabrane vesti

Leteo je po terenu Pablo Karenjo Busta u prvom setu, prolazili su mu udarci, u visokom procentu osvajao je poene na prvi servis. Nije dao Miomiru Kecmanoviću da diše, grabio je ka prolazu... A, onda je počeo da ga sustiže umor. Iskoristio je Srbin pad u igri rivala, vrebao šansu za napad i ugrabio je. 

Spasao je Kecmanović tri brejk-lopte u 11. gemu drugog seta, priterao španskog tenisera uza zid i drugu set-loptu pretvorio u izjednačenje. Nije se snašao Karenjo Busta pod pritiskom, ali se brzopotezno resetovao. 

Odmah na startu trećeg seta oduzeo je servis Miomiru Kecmanoviću, koji nije gubio glavu. Znao je da će kad-tad doći u priliku da mu uzvrati istom merom, jer je Karenja Bustu sve slabije služio početni udarac kako je meč odmicao. Vratio je brejk u osmom gemu, uveo meč u “13. gem” - imao i meč-loptu pre toga - i u igri živaca izašao kao pobednik. 

Napravio je tri mini-brejka, okrenuo Španca i zakazao obračun sa italijanskim teniserom Janikom Sinerom.


tagovi

Miomir KecmanovićPablo Karenjo BustaATP SinsinatiATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara