Miomir Kecmanović (©AFP)
Miomir Kecmanović (©AFP)

Kecmanović počistio finalistu Vimbldona... A taman je mislio da se vraća ozbiljnom tenisu

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.04.24. | 16:07

Srpski teniser preslišao Beretinija sa čak pet oduzetih servis gemova

Nije to ni blizu onaj Mateo Beretini iz 2021. Stigao je do finala Vimbldona i držao šestu poziciju na ATP liste italijanski teniser pre tri godine, a onda se usled ogromnih problema s povredama survao, iskliznuo iz top 100 i tek odnedavno krenuo s postepenim vraćanjem ozbiljnom tenisu. Pre samo dva dana, osvojio je Beretini turnir iz serije 250 u Marakešu, ali je po prispeću na prvi veliki turnir na šljaci ekspresno eliminisan.

Miomir Kecmanović odigrao je jedan od najboljih (možda i najbolji) meč u dosadašnjem toku 2024. godine, počistio 84. igrača sveta sa 2:0 (6:3, 6:1) i plasirao se u drugo kolo mastersa u Monte Karlu. Čak pet puta oduzeo je srpski teniser servis gem rivalu i za svega 73 minuta završio posao. Mišin protivnik u šesnaestini finala biće zahuktali Bugarin Grigor Dimitrov.

Izabrane vesti

Izuzetno loše partije pružao je Kecmanović u prethodnim mesecima. Do duela sa Beretinijem, bio je u seriji od četiri uzastopna turnira na kojima je bivao eliminisan na prvim preprekama. Akapulko, Indijan Vels, Majami i Eštoril. NIje imao rešenja 25-godišnji teniser rešenja za igrače poput Džeka Drejpera, Lorenca Sonega, Đunčen Šanga, a sve je to kumovalo padu na 66. mesto ATP liste.

Ništa nije ukazivalo da bi Kecmanović mogao da odigra najbolji meč u dosadašnjem toku godinu, ali je posle dugo vremena opustio ruku i u kombinaciji sa sindromom "juče" osvojenog turnira Beretinija počistio Italijana. Značajno je 28-godišnji Rimljanin pomogao Miši očajnim procentom prvog servisa (manje od 50 odsto) i duplo većim brojem napravljenih neiznuđenih grešaka.

Čim je prvi put oduzeo servis Beretiniju pri rezulzu 2:2 u prvom setu, kao da je već tada rešio pitanje pobednika. Od trenutka kada je vodio 4:3 u prvom setu, vezao je Miša sedam uzastopno osvojenih gemova i stigao do 5:0 u drugom setu, a onda je Beretini na jedvite jade uspeo da izbegne krompir.

Kecmanovićev protivnik u šesnaestini finala biće Grigor Dimitrov, dok je sedmi nosilac Holger Rune projektovan za rivala u osmini finala.


tagovi

Miomir KecmanovićMateo Beretini

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara