Miomir Kecmanović (©AFP)
Miomir Kecmanović (©AFP)

Kecmanović stigao do kraja puta u Bukureštu

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.04.24. | 15:51

Srpski teniser u osmini finala izgubio od Španca Pedra Martineza sa 2:1 u setovima (7:6(4), 3:6, 6:3)

To bi bilo sve od Miomira Kecmanovića u Bukureštu. Srpski teniser je još jedan turnir ove sezone završio na neslavan način pošto je u osmini finala poražen od Španca Pedra Martineza rezultatom 2:1 u setovima (7:6(4), 3:6, 6:3).

Kecmanović je odlično ušao u meč i već u prvom gemu, uz samo jedan izgubljen poen, došao do brejka. Čuvao je dugo prednost, ali je u sedmom gemu prokockao tri brejk šanse, što je Martinez već u narednom kaznio oduzevši mu servis za izjednačenje - 4:4. Osvojio je Španac i treći gem u nizu, poveo sa 5:4, a onda na Kecmanovićev servis imao je set loptu koju je Srbin uspeo da arhivira, a onda i izjednači na 5:5.

Izabrane vesti

Martinezu nije trebalo dugo da svoje servise pretvori u novo vođstvo od 6:5, pre nego što je usledila kulminacija drame - morao je Kecmanović da odigra maratonskih 20 poena i suoči se sa nove tri set lopte kako bi došao do taj-brejka.

Ispostavilo se da je samo odložio neizbežno jer je Španac pri rezultatu 4:4 nanizao tri poena i poveo sa 1:0 u setovima. Nepovoljan epilog taj-brejka nije pokolebao upornog Kecmanovića koji je u drugom setu poveo sa 3:0, ali je dopustio Martinezu da napravi ribrejk i izjednači na 3:3.

Ipak, Srbin je u osmom gemu još jednom oduzeo servis protivnika i doveo se na poziciju da servira za set pri rezultatu 5:3. Malo je falilo da ponovo ispusti prednost pošto je Martinez imao 0:40 i tri vezane brejk prilike, ali je Kecmanović osvojio pet poena u nizu i izjednačio na 1:1 u setovima.

Odlučujući set nije ličio na prva dva, čekalo se na brejk sve do šestog gema, a prvi ju je dočekao Španac i to tri vezane od kojih je iskoristio prvu i poveo sa 4:2.

Kecmanović je već u narednom gemu imao četiri prilike da vrati istom merom i poništi protivnikov brejk, ali nije uspeo, pa je španski teniser meč mirno priveo kraj.

Martinezov protivnik u četvrtfinalu biće Francuz Gregori Barere, koji je ranije danas nadigrao Amerikanca Sebastijana Kordu.


tagovi

Miomir Kecmanovićatp bukurešt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara