©Reuters
©Reuters

Kecmanović ukrasio odličan teniski dan Srba

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.04.24. | 19:09

Naš teniser savladao Gofana na prvom koraku turnira u Bukureštu 6:4, 3:6, 6:3

Prva prepreka na turniru u Bukureštu je iza Miomira Kecmanovića. Srpski teniser je u duelu koji je trajao dva sata i pet minuta savladao Davida Gofana (6:4, 3:6, 6:3) i tako se plasirao u osminu finala.

Uspeo je 60. reket sveta da rano stekne brejk prednosti, a spreman odogovor je imao i pošto je Belgijanac osvojio gem na servis protivnika. Brzi ribrejk Kecmanovića neposredno posle izjednačenja Gofana ispostavio se potom kao dovoljan za osvajanje prvog seta.

Izabrane vesti

Loš početak se nije negativno odrazio na iskusnijeg od dvojice tenisera, te je Belgijanac u šestom gemu drugog seta nagovestio povratak u susret, ali nije uspeo da iskoristi dve brejk lopte.

Ono što mu nije pošlo od ruke tada, jeste već u narednom gemu na servis Srbina, te je Gofan brejkom došao u situaciju da servira za set, a rutinski osvojen gem značio je i odlazak u treći set.

Povratak rivala u meč je uticao da Kecmanović vrati fokus i brejkom u četvrtom gemu nagovesti plasman u osminu finala. Mogao je Srbin čak i ranije da završi posao s obzirom na to da je pri rezultatu 1:4 imao brejk loptu koju nije uspeo da iskoristi. Ipak, zadržao je prednost i zakazao duel sa Pedrom Martinezom.

Kecmanovićeva pobeda u Bukureštu se nadovezala na pobedu Dušana Lajovića ranije danas u Barseloni. Srpski teniser je je eliminisao Dijega Švarcmana kojem je prepustio samo tri gema (6:1, 6:2) na putu do drugog kola, dok je istovremeno Natalija Stevanović u Ruanu bila bolja od Blinkove u maratonskom duelu koji je trajao tri sata i 20 minuta (7:6, 3:6, 7.6).


tagovi

Miomir Kecmanovićatp bukureštDavid Gofan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara