Đere (©Reuters)
Đere (©Reuters)

Kiša poremetila program na RG: Đere i Krunićeva danas na terenu

Vreme čitanja: 3min | uto. 24.05.22. | 09:19

Medvedev počinje takmičenje u Parizu

Drugi dan Rolan Garos i odmah je kiša napravila karambol. Dosta mečeva je prekinuto i pomereno za danas, što je izazvalo tumbanje u programu.

U svakom slučaju današnji repertoar bi trebalo da krene u 11 časova mečevima koji su i predviđeni za utorak, a posle njih će na teren momci i devojke koji sinoć nisu završili svoje borbe za prolaz u drugog kolo.

Izabrane vesti

Što se tiče srpskih predstavnika, danas će ih na terenima u Parizu biti dvoje. Laslo Đere počinje takmičenje protiv Rikardasa Berankisa u 11 časova na terenu broj 11.

Laslo je favorit u ovom meču, pošto je skoro duplo bolje rangiran od rivala na ATP listi: Đere je na 56, a Litvanac na 101. mestu. Dva puta su se do sada sastajala njih dvojica, ali to je bilo podavno: Berankis je pobedio 2015. godine, a Laslo dve godine kasnije.

U dobroj je formi srpski teniser došao u Pariz, jer je na mastersu u Rimu upisao tri pobede, a onda izgubio u tesnom meču od Vavrinke. S druge strane, Berankis je od marta odigrao samo jedan meč, na turniru u Ženevi, gde je ispao u prvom kolu od Delbonisa.

Kada je ženski deo programa, Aleksandra Krunić će u 11 časova na terenu broj 13 igrati protiv Kamile Rahimove. Radi se o dve teniserke koje su na istom nivou kada je VTA lista u pitanju, Krunićeva je na 114, a Rahimova na 109. mestu.

Iskustvo je na strani srpske teniserke, ovo će joj biti sedmi nastup na Rolan Garosu, dok je 20-ogodišnjoj Ruskinji tek drugi. Krunićeva je kroz kvalifikacije, sa tri pobede, došla do glavnog žreba, dok je Rahimova stigla na turnir sa četiri uzastopna poraza na turnirima.

Derbi današnjeg programa kada su muškarci u pitanju je sudar Denisa Šapovalova i Holgera Runea. Žreb je spojio na startu dvojicu igrača koji po kvalitetu mogu do druge nedelje turnira, ali jedan od njih tamo neće stići. Šapovalov je favorit, mada je neprijatno iznenadio u Ženevi, gde je ispao u drugom kolu od Belorusa Ivaške. Rune je u tom istom periodu došao do polufinala u Lionu, a tamo ga je pobedio Britanac Nori.

Drugi teniser sveta Danil Medvedev takođe danas počinje svoju misiju na grend slemu koji najmanje voli. Poznat je već podatak da je Rus prošle godine prvi put u karijeri prošao prvu rundu u Parizu. Njemu će rival na startu biti Fakundo Banjis, teniser iz Argentine, 103. na ATP listi. Možda baš i ne bude šetnja za Medvedeva, s obzirom na to da ne voli da igra na šljaci i da je odigrao tek jedan meč nakon oporavka od povrede, u Ženevi protiv Gaskea, koji je izgubio sa 2:0 u setovima. Banjis je dalje od njega stigao na istom turniru, do treće runde, gde ga je savladao Nikoloz Bazilašvili.

Novak Đoković će sa posebnom pažnjom ispatiti meč Aleksa Molčana i Fakunda Korije, jer će mu pobednik biti protivnik u drugom kolu. Slovački teniser je u Pariz došao sa Marijanom Vajdom u trenerskom boksu, pa bi bilo skroz interesantno videti kako bi Vajda spremio svog pulena za duel sa Đokovićem u drugoj rundi. Ipak, u međusobnim mečevima Korija vodi 2:1 protiv Molčana.


Italijan Lorenco Museti, koji je prošle godine vodio 2:0 u setovima protiv Novaka Đokovića u osmini finala na Rolan Garosu mogao bi danas da preznoji Stefanosa Cicipasa, još jednog igrača koji je lani vodio na istom mestu 2:0 protiv najboljeg na svetu, s tom razlikom što je to bilo u finalu.

 


tagovi

Laslo ĐereAleksandra KrunićRolan GarosDanil Medvedev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara