(©Reuters)
(©Reuters)

Kod Novaka sve po starom: Gazda Vimbldona ide po 24. grend slem trofej

Vreme čitanja: 3min | pet. 14.07.23. | 17:25

I po osmi u Londonu

Na Zapadu ništa novo, ali ni na Vimbldonu ništa novo: gazda britanskog grend slema, Novak Đoković, ide po svoj osmi trofej u Londonu! I po 24 grend slem pehar u karijeri.

Janik Siner se hrabrio pre meča, pričao kako neće biti isto kao pre godinu dana, kada je vodio 2:0 u setovima pa izgubio i – bio je u pravu. Ovog puta nije uspeo da osvoji ni set. Najbolji teniser sveta svih vremena, po imenu Novak Đoković, sa maksimalnih 3:0 je protutnjao do novog finala Vimbldona, pa će se u nedelju boriti da izjednači rekord Rodžera Federera od osam trofeja osvojenih u prestonici Velike Britanije – 3:0 (6:3, 6:4, 7:6).

Izabrane vesti

Kao što je Rafael Nadal gospodar pariske šljake, tako je Novak Đoković nedodirljivi gazda Centralnog terena Vimbldona. Danas je upisao 45. uzastopnu pobedu, što je rezultat koji nije viđen u ovom teniskom kompleksu otkako je otvoren 1922. godine! I nedostaje mu još jedna, ona što dolazi u nedelju, bilo protiv Karlosa Alkarasa ili Danila Medvedeva, pa da sve to kruniše još jednim peharom. Da Nadalu pobegne na dva grend slema prednosti i da sebi otvori put ka Njujorku i kalendarskom Grend slemu.

Sećamo se kako je ceo sportski svet bio na nogama kada je prošli put Đokovića pobeda delila od teniske istorije u Velikoj jabuci koja nije viđena više od pola veka. Sada Novak ima priliku da zakaže sebi još jednu šansu, koju je toliko priželjkivao. Ali, prvo da „skoči“ u nedelju...

Hrabro je igrao Janik Siner danas. Mladi Italijan, jedan od najboljih iz te generacije „mladih lavova“, želeo je da se on pita za sve. Igrao je maksimalno agresivno u svakom poenu, na „žilet“. Ali, ko se mača lati, od mača i strada. Rezultat govori da je Siner više štete sebi naneo takvom igrom, nego što mu je donelo.

Čak je i u taj-brejku trećeg seta Janik imao malu prednost, doduše taj mini brejk mu je bila jedino opipljivije vođstvo u meču, pa opet nije uspeo ni to da sačuva.

Preteško je igrati sa Novakom Đokovićem na maksimalnom obrtaju na tri dobijena seta. To je ne samo psihološki nego i fizički napor koji su retki, pogotovo poslednjih godina, uspeli da savladaju. Sineru ni ovog puta nije uspelo.

Igrao je Novak hirurški precizno u prva dva seta, šanse koje su mu se ukazale je zgrabio, dok je svoj servis i kada je bio u problemima, pogotovo zbog slabog procenta uspešnosti tog početnog udarca, uspevao da sačuva. Frustriralo je to malo Italijana, jer koliko god se trudio, koliko god udarao lopticu svom snagom iz svih pozicija, taj poslednji bedem do brejka nije uspevao da napravi.

U trećem setu Novak nije uspeo da iskoristi brejk prilike, da ranije i lakše prelomi meč, ali kada se došlo do taj-brejka znalo se da su to Đokovićeve vode. Nešto kao Bermudski trougao: ko do njega dođe, u njemu i nestane. Ostane samo Najveći teniser sveta svih vremena još jednom kao pobednik.


tagovi

Novak ĐokovićJanik SinerVimbldon 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara