Garbinje Muguruza (©Reuters)
Garbinje Muguruza (©Reuters)

Krah nekadašnje šampionke: Vraćala se na teren dan kasnije zbog samo 19 minuta

Vreme čitanja: 1min | sre. 29.06.22. | 22:23

Garbinje Muguruza nikako da nađe formu

Najbolja teniserka sveta iz 2017. godine, Garbinje Muguruza, nikako da uhvati ritam. Prvi put u karijeri dogodilo joj se da iste godine bude poražena u prvom kolu Rolan Garosa i Vimbldona, gren slemova koje je svojevremeno osvojila na putu ka vrhu.

U Londonu, bolja od Španjolke bila je Grit Minen, koja je prvi put u karijeri savladala neku teniserku iz Top 20 svetske rang liste (posle šest poraza). Belgijanka je slavila 6:4, 6:0 u meču koji je trajao dva dana.

Izabrane vesti

Duel 10. i 88. na WTA listi počeo je u utorak, ali je prekinut zbog mraka pri vođstvu Belgijanke 1:0 u setovima, Nastavljen je u sredu, a ispostavilo se da su se teniserke vraćale na teren zbog svega 19 minuta borbe. Minen je počistila protivnicu i drugi put u karijeri plasirala se u drugo kolo Vimbldona. Naredni rival biće joj Ženg Kinven iz Kine, 52. teniserka sveta.

Dosad najbolji učinak Minenove na gren slemovima je ovogodišnje četvrtfinale Rolan Garosa, pa i te kako ima čemu da se nada i u Londonu. Za razliku od nje, 28-godišnja Muguruza poražena je u 12 od 20 mečeva ove godine. A prošlu je završila kao pobednica završnog WTA mastera u Meksiku.


tagovi

Garbinje MuguruzaVimbldon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara