""
""

Kraj bajke bez trofeja - Krajinović poveo, Sok okrenuo u finalu Pariza

Vreme čitanja: 1min | ned. 05.11.17. | 17:10

Pred srpskim teniserom svakako je najbolji renking u karijeri i epitet drugog reketa naše zemlje

Srpski teniser Filip Krajinović bajku na pariskom mastersu nije uspeo da kruniše trijumfom u finalu i osvajanjem titule. Amerikanac Džek Sok je posle preokreta u tri seta savladao 25-godišnjeg Somborca sa 5:7, 6:4, 6:1.  

Izabrane vesti

On je plasmanom u finale zaradio 600 ATP poena i biće 33. na svetu. Postaće drugi reket Srbija, a zabeležiće i najbolji renking u karijeri. Takođe, ima šansu da bude i nosilac na Australijan openu u Melburnu u januaru sledeće godine. A ovu je počeo na 234. poziciji. Pored toga, Krajinoviću na osnovu razultata u Parizu sleduje ček na 418.450 evra. 

Krajinović je bez pardona ušao u meč, iako prvi put igra ovako važan meč i već sredinom prvog seta stigao do brejka. Ipak, tada mu se malo stegla ruka, pa je Sok to uspeo da iskoristi i vrati se u meč.

Uspeo je Krajinović u finišu prvog seta opet da stabilizuje servis, a nakon toga i da napadne rivala. Ta agresivnost mu je i donela prvi set.

Međutim, u drugom setu je Amerikanac preuzeo kontrolu, srpskom teniseru je stao servis i rezultat toga bilo je ubedljivo vođstvo od 4:1. Uz malo muke, Sok je priveo ovaj deo meča kraju.

Odlučujući treći set doneo je sličnu situaciju. Sok je bolje otvorio, u ranoj fazi napravio brejk i odškrinuo vrata pobede. Kako je vreme odmicalo, tako je Krajinović padao i gubio snagu i morao je da prizna poraz.

(FOTO: Action Images)


tagovi

ATP ParizDžek SokFilip KrajinovićFrancuskaSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara