"Tomaš Berdih"
"Tomaš Berdih"

Kraj prokletstva: Berdih razneo Nadala za polufinale Australijan opena!

Vreme čitanja: 1min | uto. 27.01.15. | 08:37

Nakon 17 uzastopnih poraza od Španca i devet godina bez trijumfa nad njim, najbolji češki teniser preslišao je Rafu u četvrtfinalu prvog grend slema u sezoni – 3:0 (6:2, 6:0, 7:6)

Tomaš Berdih

Posle devet godina „španskog terora“ sve je došlo na naplatu! Tomaš Berdih uspeo je da pobedi Rafaela Nadala posle devet godina i 17 uzastopnih poraza. Čeh je praktično počistio trećeg tenisera sveta u četvrtfinalu Australijan opena – 3:0 (6:2, 6:0, 7:6) ne dozvolivši mu nijedan jedini brejk, a sve je bilo gotovo već posle nešto više od dva sata igre!

Izabrane vesti

Ključ pobede sedmog tenisera sveta bio je sjajan servis (10 asova) na koji Nadal nije imao odgovor što se jasno oslikava i u činjenici da španski igrač nijednom nije oduzeo servis fantastičnom Čehu koji mu je pružio samo četiri prilike za tako nešto. S druge strane, Berdih je iskoristio pet od 10 brejk lopti i sve brejkove napravio je u prva dva seta, da bi u trećem i – ispostaviće se – odlučujućem slavio u taj-brejku za furiozan trijumf – 3:0 (6:2, 6:0, 7:6).

Rafael Nadal završio učešće na Australijan openu

Tomaš Berdih je velikom pobedom konačno razbio barijeru s obzirom na to da je devet godina čekao na ovaj trijumf. Španski as ga je 17 puta zaredom pobeđivao što je izjednačilo najduži niz u međusobnim duelima bilo koja dva tenisera od kada se vodi takva statistika, te je trijumf u velikom stilu utoliko slađi za češkog igrača koji će se u polufinalu sastati sa boljim iz duela Endija Marija i Nika Kirgijosa.

Australijan open - rezultati:

Berdih – Nadal 3:0 (6:2, 6:0, 7:6)

09.15 Mari – Kirgijos

(FOTO: Action Images)


tagovi

Tomaš BerdihRafael NadalAustralijan open 2015

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara