""
""

Kraj za Jelenu u Melburnu, ispala i Šarapova, Azarenka prvi favorit

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.01.14. | 08:33

Jankovićeva u osmini finala Australijan Opena poražena od Rumunke Simone Halep 4:6, 6:2, 0:6

Srbija ostaje na jednom predstavniku u četvrtfinalu Australijan  Opena, pošto uspeh Ane Ivanović nije uspela da ponovi i Jelena Janković.

Izabrane vesti

Jankovićeva je rano jutros poražena u osmini finala od rumunske takmičarke Simone Halep – 4:6, 6:2, 0:6. Nekada poznata po velikim grudima koje je hirurškom intervencijom morala da smanjuje kako bi zaigrala tenis onako kako želi, Halep je opravdala ulogu blagog favorita i napravila najveći uspeh u karijeri plasmanom u četvrtfinale nekog grend slem turnira.

Već posle prvog seta je bilo jasno da ovo nije Jelenino veče. Rumunka je vodila 3:1, a Srpkinja uspela da izjednači na 3:3. Posle toga, Halep je zaigrala fantastično i izgubila samo četiri poena do kraja seta. Uspela je JJ da se vrati u drugom delu igre i revanšira se protivnici. Revija brejkova i nesigurnih servisa na obe strane, bile su igra u kojoj se bolje snašla naša teniserkam, pa je došla do izjednačenja u setovima.

A, onda je suledio najzanimljiviji i prelomni detalj meča.Prvi gem trećeg seta u kojem je servirala Jankovićeva je trajao čak 20 minuta. Tri puta je Jelena tražila čelendže, propustila dve gem lopte, ispoljavala veliku nervozu, da bi Rumunka iz četvrtog pokušaja uspela da napravi brejk. Taj gem je nagovestio i konačan epilog. Jelena je potpuno pala, a Halep nanizala pet gemova i ostavila našu teniserku na nuli za četvrtfinale u Melburnu.
“Da sam tokom nekih poena odigrala pametnije, bilo bi mnogo bolje. Naravno da sam razočarana zbog poraza, to je teško. U poslednja tri kola sam igrala, borila se. Nisam igrala svoj najbolji tenis, ali sam bila tu.. Ali nije išlo. Generalno, nije bilo loše. Naravno da sam mogla bolje na turniru, ali takav je život”, istakla je Jankovićeva.

Jankovićevoj forhend nikako nije funkcionisao…
“U prvom setu sam često koristila forhend, često na kratke lopte. Nisam se dovoljno dobro kretala, nisam se dobro nameštala za udarce. Zbog toga nisam imala čiste udarce”, rekla je Srpkinja posle meča.

halep će u četvrtfinalu igrati protiv Slovakinje Dominike Cibulkove koja je napravila iznenađenje pobesom nad Marijom Šarapovom. Cibulkova je posle više od dva sata borbe napravila preokret i savladala favorizovanu Ruskinju 3:6, 6:4, 6:1.

U četvrtfinalu je i Viktorija Azarenka, koja je posle eliminacija Serene Vilijams i Šarapove, glavni kandidat za osvajanje trofeja. Beloruskinja je rutinski posle 90 minuta igre savladala mladu Amerikanku Sloun Stivens 6:3, 6:2 i u četvrtfinalu igrati protiv bolje iz duela u kojem se sastaju peti favorit Agnješka Radvanjska i sjajna Španjolka Garbine Mugurusa

(FOTO: Action images)


tagovi

WTAViktorija AzarenkaMarija ŠarapovaSimona HalepJelena JankovićDominika CibulkovaAustralijan open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara