©Reuters
©Reuters

Krajinović bez titule i u petom finalu: Beretini na londonskom tronu

Vreme čitanja: 1min | ned. 19.06.22. | 16:15

Srpski teniser poražen u finalu Londona od Italijana 5:7, 4:6

Ni peto finale na ATP turu nije donelo Filipu Krajinoviću trofej s obzirom na to da je u duelu za krunu Londona poražen od Matea Beretinija 5:7, 4:6.

Srpski teniser je prilično nesigurno otvorio meč, te je posle tri spasene brejk lopte u prvom i jedne u trećem gemu pretrpeo brejk pri rezultatu 2:2. Uprkos ispuštenom gemu na svoj servis Krajinović je već u narednom odgovorio ribrejkom i očuvao neizvesnost.

Izabrane vesti

Ipak, posle niza gemova koje su rivali prilično rutinski osvojili na svoj servis Beretini je u 11. gemu stigao do novog brejka koji je potom pretočio u osvojeni set.

Sličan scenario viđen je i u drugom setu u kojem su i Krajinović i Beretini rutinski dolazili do većine gemova na svoj servis, a razliku je doneo pad koncentracije Srbina pri rezultatu 2:2 kada je pretrpeo brejk bez osvojenog poena.

Italijan je tako je posle sat i 34 minuta igre drugi put zaustavio 48. tenisera sveta posle pobede u finalu u Budimpešti 2019. godine u tri seta (6:4, 3:6, 1:6), a prethodno je Krajinović šansu ispustio i u finalima u Parizu, Budimpešti, Stokholmu i Hamburgu.



tagovi

Filip KrajinovićMateo Beretini

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara