Krajinović poput feniksa: Nadoknadio dva seta, pa sve ponovo pretvorio u pepeo

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.02.21. | 06:44

Medvedev posle više od tri sata borbe eliminisao srpskog tenisera sa Australijan opena

Povratak iz pepela i nadoknađena dva seta zaostatka nisu bila dovoljna da Filip Krajinović u potpunosti preokrene rezultat i stigne do osmine finala Australijan opena. Uprkos neverovatnom povratku, Srbin je u odlučujućem setu potpuno pao i bez osvojenog gema prosuo više od dva i po sata naporne borbe.

Bolji od 33. tenisera sveta u šesnaestini finala bio je Danil Medvedev koji je do pobede stigao u pet setova 6:3, 6:3, 4:6, 3:6, 6:0, nakon tri sata i šest minuta nadmetanja.

Izabrane vesti

Medvedev je meč otvorio brejkom, dozvolivši rivalu u uvodnom gemu na svoj servis samo jedan poen, a prednost je održao do devetog gema u kojem je Krajinović servirao za ostanak u setu. Srpski teniser uspeo je da spase prvu set loptu, međutim druga šansa za četvrtog igrača sveta bila je dovoljna da posle 31 minuta stavi tačku na prvi deo susreta.

Zaostatak se nije negativno odrazio na 33. igrača sveta koji je u trećem gemu drugog seta imao brejk loptu, ali nakon što je nije iskoristio, rival je ponovo ubacio u višu brzinu i prilično lako stigao do gema na servis rivala i prednosti koju je potom rutinski očuvao. Krajinović je pri servisu Medvedeva za osvajanje drugog seta imao dve brejk lopte, međutim nije uspeo da ih materijalizuje te je Rus je udvostručio prednost.

Dva seta minusa nisu bila dovoljna da srpski teniser digne ruke od borbe za osminu finala, naprotiv, umor rivala i opuštanje iskoristio je da dođe do prvog brejka na meču i vođstva 3:1 u trećem setu. Medvedev je odgovorio ribrejkom posle kojeg su teniseri osvojili po dva gema. Usledila je serija brejk lopti na obe strane, a tri koje nije iskoristio Medvedev naš teniser je umeo da naplati i iz četvrte brejk lopte stigne do seta.

Buđenje Srbina četvrti teniser sveta pokušao je da zaustavi na otvaranju četvrtog seta, ali je sa tri propuštene brejk lopte praktično i izgubio kontrolu nad setom. Već u četvrtom gemu Krajinović je zabeležio brejk koji je očuvao u nastaviku i posle dva sata i 42 minuta igre stigao do izjednačenja.

U momentima kada je izgledalo da je psihološki momenat na strani Krajinovića i da bi mogao da stigne do potpunog preokreta, Srbin je stao i dozvolio rivalu da serijom od šest gemova za samo 25 minuta stigne do seta pobede.

Rival Medvedeva u narednoj fazi biće Mekdonald koji je na prethodnom koraku savladao Herisa.

AUSTRALIJAN OPEN, REZULTATI

Rud - Albo 6:1, 5:7, 6:4, 6:4

Mekdonald - Heris 7:6 (7), 6:1, 6:4

Medvedev - Krajinović 6:3, 6:3, 4:6, 3:6, 6:0


tagovi

Australijan openFilip KrajinovićDanil Medvedev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara