Dušan Lajović i Hubert Hurkač (©AFP)
Dušan Lajović i Hubert Hurkač (©AFP)

Lajović se borio, ali Hurkač zakazao megdan sa Novakom u četvrtfinalu Madrida

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.05.22. | 16:21

Peti reket Srbije nije uspeo da iznenadi Poljaka

Hubert Hurkač je opravdao ulogu favorita i u osmini finala turnira u Madridu porazio Dušana Lajovića. Borba se vodila 98 minuta, srpski teniser je pružio dobar otpor u prvom setu, propustio dve brejk lopte, a onda je u drugom setu Poljak ipak pokazao zašto je 14. reket sveta - 2:0 (7:5, 6:3).

Lajović je propustio priliku da se u borbi za polufinale odmeri sa Novakom Đokovićem, koji se četvrtfinala domogao bez borbe pošto mu je Endi Marej zbog bolesti predao meč. Prvom reketu planete tako na crtu izlazi Hurkač.

Izabrane vesti

Bio je Lajović ravnopravan protivnik Poljaku u prvom setu, servirao za taj-brejk, ali je u ključnom trenutku napravio seriju grešaka, upao u raspravu sa sudijom, te mu je popustila i koncentracija i Hurkač je stigao do prednosti.

Imao je Lajović brejk šansu u trećem gemu, ali se Hurkač odbranio, potom došao do prednosti od 2:1 i u narednom gemu oduzeo servis srpskom teniseru. Tu je napravio ključnu prednost, imao priliku da novim brejkom stigne do pobede, ali je Lajović produžio borbu, ali samo za još jedan gem. Poljski teniser je na svoj servis stigao do trijumfa i to je asom došao do presudnog poena.

Hurkač se sa Đokovićem dosad sastao tri puta. Prvi put na Rolan Garosu pre tri godine kada je za sat i 37 minuta izbubio tri seta. Naredni put sastali su se samo dva meseca kasnije na Vimbldonu, kada je Poljak pružio daleko veći otpor, osvojio set, ali je posle tri sata i kusur borbe morao da još jednom da pruži ruku Novaku. Sastali su se po poslednji put krajem minule godine, kada je najbolji teniser sveta slavio sa 2:1 u Parizu.


tagovi

Dušan LajovićHubert HurkačNovak ĐokovićATP Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara