(©Reuters)
(©Reuters)

Laslo Đere će igrati za titulu

Vreme čitanja: 1min | sub. 27.08.22. | 09:37

Srpski teniser u finalu Vinston-Sejlema

Šljaka je omiljena podloga Lasla Đerea, sva tri dosadašnja finala, a od toga dve osvojene titule, izborio je na zemljanoj podlozi. Kojoj je glavni deo sezone prošao... I to bez naročitog uspeha srpskog tenisera ove godine.

A, onda – iznenađenje. Na betonskoj podlozi u Vinston-Sejlemu Laslo Đere je stigao do finala! Na turniru iz kategorije 250 srpski reprezentativac je jutros pobedio Marka-Andreu Hislera sa 7:6, 7:6 i izborio šansu da se u nedelju bori za trofej.

Izabrane vesti

Biće to prilika momku iz Sente da osvoji treći ATP pehar u karijeri. Prethodna dva uzeo je u Rio de Žaneiru i na Sardiniji. I treće finale koje je igrao bilo je takođe na tom italijanskom ostrvu.

Đere i Hisler odigrali su tvrd meč, u prvom setu nije bilo brejkova, dok su u drugom razmenili po jedan. Laslo je imao čak devet meč lopti, najpre na 5:4, pa na 6:5, pa još dve u taj-brejku i tu poslednju, devetu je pretvorio u pobedu.

Srpski teniser će se za trofej boriti sa Adrijanom Manarinom, iskusnim francuskim teniserom, protiv kojeg do sada nije nikada igrao.

Laslo je na turnir došao kao 89. igrač sveta, a već sada je obezbedio skok od 25 mesta. Ako osvoji turnir, biće od ponedeljka 55. na ATP listi.


tagovi

Laslo ĐereATP Vinston SejlemAdrijan Manarino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara