Đere (© AFP)
Đere (© AFP)

Laslo Đere ispao sa Ju Es opena

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.08.21. | 20:57

Uprkos vođstvu od 1:0 protiv Denisa Kudle

Avantura Lasla Đerea na terenima Felšing medouza završila se na prvom koraku. Srpski teniser ispšao je sa Ju Es opena, već u prvom kolu, posle dramatična četiri seta sa Amerikancem Denisom Kudlom. Domaći takmičar je napravio preokret i posle zaostatka u prvoj deonici plasirao se u narednu rundu – 3:1 (4:6, 6:3, 7:5, 7:6).

Iako je 41 mesto bolje plasiran na ATP listi, nije uspeo da opravda taj status. Ruku na srce, igrao je vrlo dobro, ali je nešto nedostajalo da prelomi meč u svoju korist.

Izabrane vesti

Dobro je počeo. Već u prvom gemu oduzeo je servis tri godine mlađem rivalu, održavao prednost i poveo 10. Kad se očekivalo da nastavi u istom stilu, suočio se sa upornošću Kudle. U drugom setu je Đere izgubio servis u četvrtom gemu, u trećem se držao sve do rezultata 5:5, kad je poklekao, a u četvrtom držao sigurno svoj servis, uveo meč u taj-brejk, ali je tu Kudla bio jačih živaca i samo jednim mini-brejkom napravio ključnu razliku.

Denis Kudla će u narednom kolu igrati sa boljim iz duela Nemca Oskara Otea i Italijana Lorenca Sonega.

Od ostalih mečeva večernjeg programa, vredi napomenuti da je olimpijski šampion Aleksandar Zverev opravdao ulogu favorita protiv Sema Kverija, slavivši bez izgubljenog seta za samo sat i 40 minuta. Njegov naredni protivnik biće Španac Albert Ramos pošto je posle tri sata i 44 minuta savladao Francuza Luku Puja (3:2).

Porlaz u drugo kolo obezbedili su i Karacev, Hurkač, Nišikori...


tagovi

TenisUS openLaslo ĐereATPDenis Kudla

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara