(©Reuters)
(©Reuters)

Laslo Đere prvi put u 3. kolu Vimbldona

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.07.23. | 21:21

Srpski teniser bolji od Šeltona – 3:1

Imaće Srbija pored Novaka Đokovića još jednog tenisera u 3. kolu Vimbldona – Lasla Đerea.

Momak iz Sente je prvi put u karijeri uspeo da se probije do treće runde na grend slemu koji se igra na travi. Posle četiri seta Đere je eliminisao Amerikanca Šeltona – 3:6, 6:3, 7:6, 6:3.

Izabrane vesti

U narednoj rundi će Lasla čekati težak posao, jer će igrati sa pobednikom duela Stefanos Cicipas – Endi Marej.

Još jednom se pokazalo da su grend slemova neka posebna priča i da slabiji početak ne mora ništa da znači, jer je daleko kraj. Šelton je bio bolji u prvom setu, sa jednim napravljenim brejkom ga je dobio sa 6:3.

Mnogo više borbe viđeno je u drugom delu meča, pljuštale su brejk prilike, viđena tri brejka, a Đere je iz te baražne razmene izašao sa prednošću od 4:2, koju je uspešno sačuvao do kraja seta.

I u trećem setu je bilo brdo brejk šansi, ali su obojica tenisera uspela da odbrane svoje servise. Otišlo se u taj-brejk, gde je Đere imao čvršće nerve: Šelton je vodio 3:1, pa 5:4, međutim, srpski teniser je potom dobio tri vezana poena i poveo sa 2:1 u setovima.

Rezultatska i psihološka prednost sada je bila na strani reprezentativca Srbije, koji je u četvrtom setu držao svoj servis i čekao šansu za brejk i dočekao je u šestom gemu. Iako je Amerikanac imao 30:0, Đere je nanizao četiri poena i oduzeo servis rivalu, da bi potom rutinski prošetao do pobede i prolaza u 3. kolo.

Turnir je završen za Miloša Raonića, kod kojeg se videlo da je imao dugu pauzu pre nedavnog povratka na teren. Bolji od njega bio je Tomi Pol sa 3:1. Iznenađenje je ispadanje Tejlora Frica, četvrtfinaliste Vimbldona iz prošle sezone, kojem ni vođstvo od 2:0 u setovima nije bilo dovoljno protiv Šveđanina Imera (3:2).

Grigor Dimitrov je sa ubedljivih 3:0 eliminisao Belorusa Ivašku, dok je jednako siguran bio Frensis Tijafo protiv Švajcarca Strikera.


tagovi

Laslo ĐereVimbldon 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara