Magda Linet i Arina Sabalenka (Foto: Reuters)
Magda Linet i Arina Sabalenka (Foto: Reuters)

Linet iznenadila Pliškovu i ispisala istoriju, četvrta sreća za Sabalenku u polufinalu Australijan opena

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.01.23. | 05:39

Poljakinja savladala nekada prvu teniserku sveta Karolinu Pliškovu, Beloruskinja bolja od Hrvatice Done Vekić

Poznata su oba para polufinala Australijan opena u konkurenciji za dame. Peta teniserka na WTA listi Arina Sabalenka je za sat i 51 minuta opravdalao ulogu favorita protiv Hrvatice Done Vekić i slavila sa 2:0 (6:3, 6:2).

Mesta među četiri najbolje domogla se i Poljakinja Magda Linet, koja je iznenadila Karolinu Pliškovu, za manje od sat i po borbe (89 minuta) trijumfovala takođe bez izgubljenog seta i zakazala megdan sa Sabalenkom - 2:0 (6:3, 7:5).

Izabrane vesti

Duel beloruske i hrvatske teniserke bio je daleko neizvesniji nego što konačan rezultat pokazuje, ali je Sabalenka u ključnim momentima bila sigurnija, te je na kraju odnela pobedu. Branile su se i jedna i druga brojne brejk lopte, igrale maratonske gemove, ali na kraju je Beloruskinja bila bolja od Vekić.

Imala je daleko više asova (9:4), manje duplih greški (9:13), a iako je napravila čak 10 neiznuđenih grešaka više (35:25), osvojila je daleko više poena iz direktnih udaraca (38:21 u vinerima).

Tako je po četvrti put u karijeri stigla do polufinala jednog grend slem turnira, prvi put na Ozi openu. Dosad nije imala sreće, pošto je 2021. izgubila na Vimbldonu i US openu, kao i prošle godine na turniru u SAD.

U duelu nekada prve teniserke sveta Pliškove i Linet direktno su presudile neiznuđene greške, pošto ih je Češinja napravila čak 20 više od protivnice (36:16).

"Nikada ovo neću zaboraviti... Ova poebda će ostati sa mnom do kraja života", rekla je Linet, treća Poljakinja koja se ikada domogla polufinala u Melburnu, posle plasmana u svoje prvo grend slem finale.

Pobednica duela između Sabalenke i Linet u finalu će se sastati sa boljom iz okršaja Elene Ribakine i Viktorije Azarenke.


tagovi

Arina SabalenkaKarolina PliškovaDona VekićAustralijan Open 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara