Endi Marej (©Reuters)
Endi Marej (©Reuters)

Marej i Tijafo tri seta igrali tri sata i 46 minuta

Vreme čitanja: 1min | sre. 20.10.21. | 01:10

„Nikada nisam imao ovakav meč“, kaže Škot, koji je pobedio 2:1

Daleko je Endi Marej od nekadašnjih visina, kada je osvajao grend slemova, pa čak zaseo i na prvo mesto ATP liste, ali ima i dalje šta da pruži svetskom tenisu.

U utorak veče su on i Fransis Tijafo odigrali spektakularan meč na turniru u Antverpenu. Škot je pobedio sa 2:1 u setovima, a borba je trajala tri sata i 46 minuta! Sva tri seta su rešavana u taj brejku, prvi je dobio Marej sa 7:2, drugi Tijafo sa 9:7, a treći ponovo Marej sa 10:8. I za tu dlaku je prošao u narednu rundu turnira, gde će igrati protiv Dijega Švarcmana.

Izabrane vesti

Brujao je teniski svet nakon meča da je to bio jedan od najboljih duela u 2021. godini, a Endi je priznao da takav susret na terenu do sada nije imao.

Mislim da nikada nisam odigrao ovakav meč. Verujem da je ovo ubedljivo najduži duel u tri seta koji sam ikada odigrao. Premoren sam. Bila je neverovatna borba. Strašno je servirao i pogađao kada god bi mi se ukazala šansa za brejk“, pričao je Marej posle meča.

Endi je došao na turnir kao 172. teniser sveta i nema nameru da odustane od želje da se vrati u vrh.

„Moje telo je sada kao u starca. Odigrao sam dosta mečeva na turu u poslednje vreme i ne smeta mi kada dugo traju, ali ovaj današnji je neki drugi nivo“, priznao je Endi Marej.


tagovi

Endi MarejFrensis TijafoATP Antverpen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara