Danil Medvedev i Novak Đoković (©Reuters)
Danil Medvedev i Novak Đoković (©Reuters)

Medvedev: Mogu ja da ispadnem iz TOP10, ali Novak će uvek biti tu

Vreme čitanja: 3min | ned. 24.12.23. | 13:51

Sumnju da će Đoković dominirati u predstojećoj sezoni nema ni Tim Henman

Već neko vreme su teniseri na pauzi, ali sa 2024. bliži se i nova sezona. Australijan open je iza ugla, te je Danil Medvedev pred start nove takmičarske godine izneo očekivanja.

Godinu na izmaku ruski teniser je završio na trećem mestu, iza Karlosa Alkarasa i Novaka Đokovića i mada ističe kako je prošla sezona pokazala da je sve moguće, uverava da se jedna stvar neće menjati – srpski teniser će ponovo biti u samom vrhu.

Izabrane vesti

"Ako pogledate ovu godinu i mnoge turnire u njoj, nas četvorica (uključujući Janika Sinera, prim.aut) smo se malo odvojili od ostatka u jednom delu sezone, posebno na kraju, gledano kroz poene. Ali mislim da to takođe pokazuje kako svakaka sezona može da bude drugačija. Stefanos Cicipas je stigao do finala Australijan opena, ali iz više razloga je imao težak kraj sezone i može da pretekne mene, Sinera, Karlosa i Novaka, bilo koga", izjavio je 27-godišnji ruski teniser, ali se potom brzo ispravio.

"Jedina sigurna stvar je da će Novak uvek biti tu. Sve drugo može da se promeni, ja mogu da ispadnem iz prvih deset, ali Novak je uvek tu", zaključio je Rus.

Dilemu nema ni bivši britanski teniser Tim Henman. Nekada četvrti teniser sveta očekuje da Đoković, nakon što je osvojio četiri od pet najvažnijih trofeja nastavi dominaciju svetskim tenisom i u predstojećoj godini.

"Intervjuisao sam ga posle finala u Torinu i rekao sam mu:'Vidi, imaš 36 godina i čini mi se da igraš bolje nego ikad. Kako se tebi čini?' I on se složio, smatra da je ovo najbolji tenis koji je ikada igrao. Mislim da je to zapanjujuće i da zaslužuje toliko poštovanja iz mnogo razloga, ne samo zato što je u stanju da igra i kreće se u godinama kada mu sigurno nije lakše, već i što i dalje ima glad, želju i motivaciju da nastavi da pobeđuje. Tako da će i u 2024. sigurno biti teško pobediti ga. Mislim da je on favorit na početku godine i da će dominirati i dalje. Ne samo turniri koje je osvojio, već i način na koji je igrao bio je neverovatan. I osećam da mentalno deluje kao da igra sa mnogo slobode", izjavio je Henman u razgovoru za Eurosport.

Đoković je dugo zaostajao za Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom po broju trofeja, ali ih je obojicu teniski 'nadživeo' i pretekao. I čini se – nema nameru da stane.

"Toliko dugo je jurio Federera i Nadala i sve te različite rekorde: broj grend slem titula, završetak godine na prvom mestu ili broj nedelja na vrhu ATP liste… I sada ih je pretekao. Verujem da se nalazi u poziciju na kojoj je dugo želeo da bude. Dostigao ju je i sada igra bolje nego ikad. Đokovićeva brzina, njegov balans, udaranje loptice, jačina kojom to čini, kako menja pravac i ne promašuje… Dakle, 2024, na Austalijan openu u muškoj konkurenciji, po mom mišljenju, bez ikakve sumnje Đoković je favorit", zaključio je Henman.



tagovi

Danil MedvedevNovak ĐokovićTim Henman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara