Đoković i Medvedev (©Reuters)
Đoković i Medvedev (©Reuters)

Medvedev: Đoković može da stigne do 400 nedelja na tronu

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.03.21. | 10:35

„Neverovatno dostignuće“, rekao Rus

Prošao je Rodžer Federer turnir u Dohi, a da ga niko nije pitao o tome da je ostao bez rekorda kao najdugovečniji teniski vladar u istoriji.

Novak Đoković je oborio rekord švajcarskog tenisera, koji se napravio kao da se to nije desilo. Ni Rafa Nadal se tim povodom nije oglašavao, ali zato jeste Danil Medvedev.

Izabrane vesti

Rus će od ponedeljka biti drugi teniser sveta, ali ga sujeta ne drma, već je još jednom sa posebnim zadovoljstvom komentarisao Đokovićev uspeh, iako je od njega ubedljivo poražen u finalu Australijan opena.

Pre svega, to je neverovatno dostignuće. Naravno, u teniskom svetu najviše se priča oko toga ko ima najviše grend slem trofeja, ali i ovo je bilo malo takmičenje i siguran sam da je Novak vrlo srećan zbog toga“, rekao je Medvedev.

Na pitanje koliko Đoković može da traje kao broj 1, Danil je uzvratio:

Po načinu kako igra, definitivno je sposoban da dođe i do 400 nedelja na prvom mestu. Mi ćemo probati da ga sprečimo u tome. Ja nisam uspeo na Australijan openu, ali to je sport. Niko Novaku ništa neće pokloniti, moraće sve da zaradi na terenu“.

Osvrnuo se ruski teniser i na Federerov povratak na teren. Posle 13 meseci Švajcarac je zaigrao, prošao jednu rundu u Dohi, a na drugom koraku je poražen od Nikoloza Basilašvilija.

Pričao sam sa mnogim igračima i složili smo se da mnogi od nas kada bi izašli na teren posle tolike pauze, ne bismo uzeli ni set, ne bismo mogli ni teren da pogodimo dva puta zaredom. A, Rodžer ima skoro 40 godina, nije igrao godinu dana i opet je sposoban da dobija mečeve. To je neverovatno. Voleo bih da igram protiv njega, tri puta sam izgubio do sada, ali tada nisam bio na nivou na kojem sam danas“, istakao je Danil Medvedev.

Ruski teniser igra na turniru u Marselju, na kojem je stigao do polufinala. 


tagovi

Danil MedvedevNovak ĐokovićTenis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara