Danil Medvedev (Reuters)
Danil Medvedev (Reuters)

Medvedev prstom ućutkivao publiku, a tenisom mučio Zvereva (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 16.05.23. | 22:11

Nemac ostao na samo jednoj pobedi protiv Rusa u poslednjih devet međusobnih okršaja

Kako je samo Aleksander Zverev bio ubedljiv protiv Danila Medvedeva u uvodnim godinama njihovog teniskog rivalstva koje je večeras dobilo 15. podglavlje. Za ono što je Saša radio Danilu od 2016. do 2019. godine (skor 5:1), za sve te poraze, u poslednje tri sezone za Rus vraća sa kamatom velikom rivalu. Duel u Rimu bio im je treći u 2023. godini posle Indijan Velsa i Monte Karla i ponovo je pripao Moskovljaninu koji se plasirao u polufinale poslednjeg Mastersa na šljaci - 2:0 (6:2, 7:6).

Pre samo mesec dana u Kneževini Zverev je javno optužio Medvedeva da je jedan od “najprljavijih” u teniskom svetu i da ne zna za fer-plej. Večeras u Foro Italiku nije bilo prljavih poteza, niti kakvih eskalacija animoziteta. Ne između dvojice tenisera. Negativnu energiju ka Rusu umela je da usmeri publika koju je ovaj ućutkivao prstom preko usana, dok su mu za eliminaciju Zvereva što je trajala nešto manje od dva sata bili potrebni kvalitetni servisi i sjajna kretanja, a oba je imao u svom arsenalu.

Izabrane vesti

U pojedinim poenima se toliko dobro kretao i tako moćno pokrivao teren, priredivši Zverevu pravo mučenje. Na momente je delovao kao da Nemac igra protiv zida.

U prvom setu Medvedev je za svega 33 minuta, uz dva brejka u prvom i sedmom gemu rutinirao 27. tenisera sveta, dok je naredi trajao skoro pa tri puta više. Kao da sede na klackalici, a približno su iste kilaže. Tako je izgledao drugi period igre koji je trajao 84 minuta.


Do 3:3 uglavnom je rimska publika gledala kraće gemove i sigurne servere, a od polovine seta kraće sekvence prerasle su u mini-maratone. Prvo je Medvedev iskoristivši čettvrtu brejk loptu poveo sa 4:3, da bi Zverev momentalno uzvratio istom merom. Zatim siguran servis gem Saše, pa u narednom propuštena jedina set lopta za nemačkog tenisera. Ipak, kod nje nije imao nikakvu šansu jer je rival pronašao praktično savršen servis, težine as udarca.

Igrali su gemove od blizu desetak minuta trajanja, a rasplet je pao u taj-brejku. Ali previše je Saša grešio tokom čitavog meča da bi uspeo da zakuva meč. Gubio je sa 3:1 u taj-brejku, pa izjednačio na 3:3, a onda i greškama kojih je večeras napravio ukupno 28, pogurao Rusa ka četiri vezana poena i mestu među osam najboljih. A tamo će mu protivnik biti još jedan Nemac, 101. na svetu Janik Hafman, koji je tokom dana eliminsao Danilovog kuma Andreja Rubljova. Eto prilike za osvetu.



tagovi

Masters RimAleksander ZverevDanil Medvedev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara