(Reuters)
(Reuters)

Medvedev vas ubija polako i to Rubljov najbolje zna

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.11.23. | 23:12

U obračunu kumova, Danil je bio smireniji, a Andrej izgledao frustrirano

Sigurno nije najsmireniji teniser n ATP turu, ali u odnosu na Andreja Rubljova, Danil Medvedev ima nerve kao konopce. Dovoljno čvrste da izdrže pretnje kuma, ujedno snažne da privedu kraju drugi meč Crvene grupe Završnog mastersa u Torinu. U ruskom derbiju Medvedev je slavio 2:0 i tako obezbedio komotniju poziciju u borbi za polufinale, a skoro eliminisao Rubljova.

Po setovima je bilo 6:4, 6:2, ali što se tiče igre daleko od toga da je sve išlo kao po loju za godinu dana starijeg Moskovljanina, koji tako kalendarsku godinu završava savršenim učinkom naspram zemljaka. Bio je bolji u Dubaiju, na Ju Es openu, evo sad i u na italijanskoj teritoriji. Zanimljivo, svaki put bez izgubljenog seta.

Izabrane vesti

Medvedev jeste bio bolji, s tim da se čini da je najviše profitirao u završnici prvog seta, kad je dobio gem u trajanju od 11 minuta. Tokom seta se suočio sa sedam brejk lopti i sve ih je spasao, u završnom gemu čak četiri puta sprečio Rubljova da se vrati i tako usmerio susret na svoju vodenicu. U nastavku nije dozvolio Andreju da se razigra, a čak i kad bi ovaj igrao kvalitetno – a beše i takvih sekvenci, o-ho-ho – imao je sreću da se protivnik oklizne, u takvim okolnostima lako realizovao jedan napad i posle toga Rubljov nije mogao da se vrati.

Još u prvom setu se videlo da je nervozan, kad je jednu lopticu šutnuo, da bi u drugom, upravo posle tog pada, frustraciju pokušao da ispolji šutiranjem reklama, bacanjem flašice, umalo nije zaplakao koliko mu je bilo teško. Mada, i pre meča je znao šta sledi.

„Ako vas Karlos Alkaras ubija brzo, onda Medvedev to čini polako. Ne žuri, uživa u trenutku. Čini vam se da malo po malo umirete“, slikovit je bio Rubljov, kome slede mečevi sa Špancem i Aleksandrom Zverevim i teško je očekivati da može do završnice.

Iste rivale će imati i Medeved, a oni će morati da se paze, jer Danil je teniser sa najviše pobeda u 2023. Još ako osvoji prvi set, skoro je bezgrešan. Od početka kalendarske godine je na učinku 56:1.


tagovi

ATPTenisDanil MedvedevAndrej RubljovmastersMasters kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara