Hamad Međedović (©MN Press)
Hamad Međedović (©MN Press)

Međedović na korak do najvećeg uspeha karijere

Vreme čitanja: 1min | sre. 24.05.23. | 16:35

Talentovani srpski teniser se pobedom nad Huanom Manuelom Serundolom plasirao u poslednje kolo kvalifikacija za Rolan Garos

Srpski teniser Hamad Međedović na korak je do debitanskog nastupa na Grend slem turnirima. On je u drugom kolu kvalifikacija za Rolan Garos savladao Argentinca Huana Manuela Serundola (2:1, po setovima 6:3, 3:6, 6:3) i došao nadomak glavnog žreba Otvorenog prvenstva Francuske. Da bi se u njemu i našao, moraće da savlada još Jespera de Jonga u poslednjoj rundi kvalifikacija.

Ima kraj svog imena 19-godišnji Međedović već nekoliko titula na Čelendžerima, ali bi plasman u glavni deo žreba Rolan Garosa bio nesumnjivo najveći uspeh u njegovoj dosadašnjoj karijeri.

Izabrane vesti

Međedović je do druge pobede u kvalifikacijama (prethodno savladao Ivana Gakova) stigao posle dva sata i 16 minuta velike borbe. Krenulo je odlično po našeg tenisera pošto se u prvom setu, koji se obilovao brejkovima (viđeno čak pet), snašao bolje i do vođstva stigao iskoristivši petu set loptu.

Drugi set bio je sušta suprotnost prvom, i jedan i drugi servirali su odlično, da bi u osmom gemu seta Međedoviću pala koncentracija, pa je rivalu prepustio servis bez osvojenog poena! Serundolo je to iskoristio i u narednom gemu došao do poravnjaja rezultata.

Ipak, Međedović je u odlučujućem setu, baš kao i u prethodnom kolu protiv Gakova, pokazao da ne podleže pritisku. Nije ga demoralisalo ni to što je izgubio servis već na otvaranju seta, uzvratio je već u narednom gemu, a u šestom napravio još jedan brejk i rutinski priveo meč kraju.


tagovi

Hamad MeđedovićRolan Garos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara