Mekinro (©Reuters)
Mekinro (©Reuters)

Mekinro: Nadal je napravio veći preokret protiv Medvedeva nego Đoković protiv Cicipasa

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.02.22. | 17:00

„Ovako sam i ja izgubio na Rolan Garosu od Lendla 1984.“, kaže Amerikanac

Utisci posle finala Australijan opena se još nisu slegli u teniskim krugovima. Da je Danil Medvedev uspeo da privede meč kraju kada je imao Rafaela Nadala na kolenima, verovatno ne bi planeta i dalje brujala o tom meču, ali...

Španac je od 0:2 u setovima došao do pobede, svog 21. grend slema i s razlogom je zvezda svetskih medija. Na finale turnira u Melburnu osvrnuo se i Džon Mekinro, legendarni američki teniser, koji smatra da je Nadal napravio najveći preokret u istoriji tenisa.

Izabrane vesti

Poredio je meč na Australijan openu sa jednim svojim porazom od Ivana Lendla.

I ja sam jednom doživeo takav preokret kakav je Nadal napravio. Vodio sam 2:0 u setovima protiv Lendla na Rolan Garosu 1984. godine i izgubio sam. Kada pogledamo šta se sve dešavalo, da Rafa nije igrao mesecima zbog operacije stopala, pa je imao koronu, pa sve što se dešavalo sa Đokovićem, s kojim je trebalo da igra u polufinalu i kako je sve to uspeo da prevaziđe... Rekao bih da je ovo još veći preokret nego Lendlov protvi mene. I veći nego Đokovićev protiv Cicipasa prošle godine na Rolan Garosu“, ocenio je Mekinro.

Objasnio je Amerikanac i gde se Medvedev sapleo, gde mu je gotovo dobijeni meč iskliznuo iz ruku.

Ključni trenutak je bio na 2:3 i 0:40 kod Nadalovog servisa u trećem setu. Činilo se da je Rafa gotov. Nije se on predao, jer nikada to ne radi, ali delovalo je da će izgubiti u tri seta. Medvedev je odigrao nekoliko slabih poena, kao da je već osećao slast pobede u ustima. A, onda je dozvolio publici da se vrati u meč. To je bio jako važan faktor. Od tog momenta je počeo da ispoljava nervozu, frustraciju, a publika mu je sve to činila još gorim. Onda se Rafa vratio u meč, publika ga je nosila i dogodio se najveći preokret koji sam ikada video“.

Mekinro je istakao promenu u ponašanju Medvedeva kada je meč krenuo nizbrdo.

Žalio se sudiji, pokazivao brojne gestove ka publici, nervirao se kada su mu aplaudirali kod dvostrukih servis greški. Razumem šta mu je prolazilo kroz glavu, davao je sve od sebe i želeo je poštovanje. Ne znači da mu je smetalo što je publika podržavala Nadala, koji je najveći, veoma skroman, sjajna osoba, veliki igrač. Ali, ne želite da ljudi kliču vašim greškama“.

Imao je Mekinro odgovor na pitanje ko će završiti sa najviše grend slemova u karijeri.

„Teško da će Federer osvojiti još neki grend slem. Ali, nismo očekivali da će Rafa ovde da trijumfuje. Sa Novakom je sve neizvesno, pogotovo što ne znamo da li će moći da igra na Rolan Garosu. A, znate šta to onda znači: Nadal će doći do 22. trofeja“, istakao je Džon Mekinro.


tagovi

Džon MekinroRafael NadalNovak ĐokovićAustralijan open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara