Đoković (©Reuters)
Đoković (©Reuters)

Mekinro: Đoković apsolutni favorit, vidim još sedmoricu kandidata za trofej

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.01.24. | 18:04

„Tu su Medvedev, Alkaras, Siner, Rune, Zverev, Cicipas“, kaže legendarni Amerikanac

Motori se zagrevaju, žreb je održan, sve je spremno za početak prvog velikog teniskog turnira u 2024. godini – Australijan opena.

Naravno, uobičajene su kalkulacije ko bi mogao do trofeja, pogotovo sada kada se zna putanja za svakog igrača na turniru, ali uglavnom se svi slažu da je favorit broj jedan Novak Đoković, koji je deset puta bio šampion Melburna.

Izabrane vesti

Ništa drugačije ne misli ni legendarni Džon Mekinro, iako postoji mali crv sumnje kod drugih zbog povrede koja je mučila Novaka tokom Junajted kupa prošle nedelje.

Ne vidim nikog ko bi mogao da se provuče do trofeja, ali vidim nekoliko momaka, tačnije osmoricu, koji bi mogli da trijumfuju. Naravno, Đoković je daleko najveći favorit, pogotovo ako je zdrav. Ubedljivi favorit. Povreda? Novak je navodno tako povređen poslednjih godina, pa je opet lagano osvajao trofej. I to deset puta. Ko bi pomislio da je tako nešto uopšte moguće? Mada i Rafa je 14 puta dizao pehar na Rolan Garosu“, istakao je Mekinro.

Što se tiče ostalih kandidata za pehar...

„Jasno je da tu grupu čine Medvedev, Siner, Alkaras, Rune, Zverev, Cicipas. Mislim da će i Ben Šelton u budućnosti osvajati velike turnire“.

Pitali su novinari kakve su šanse da se Sebastijan Korda umeša u borbu za pehar.

„Ne znam da li je fizički spreman za takav iskorak u karijeri. On ima neobičan problem: potrebno mu je da postane snažniji, da ima veću masu“.

A, Mekinro navija za još jednog igrača pomalo iz senke.

„Voleo bih da se Dimitrov umeša u borbu za trofej. Srećan sam što vidim kako se drži u odmakloj fazi karijere. On ima potencijal da nešto uradi, a nikako nije uspevao da ga pretvori u neki značajniji uspeh“, istakao je Mekinro.

 


tagovi

Novak ĐokovićDžon MekinroAustralijan open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara