(©Reuters)
(©Reuters)

Mesi pobedio Đokovića

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.12.23. | 19:29

Čuveni magazin „Tajm“ izabrao Argentinca za sportistu godine

Za Amerikance, oni su centar sveta. I tiče ih se maltene samo ono što se kod njih dešava. Zato i nije neko iznenađenje što je čuveni magazin „Tajm“ za najboljeg sportistu godine izabrao Lionela Mesija.

Argentinac je postao prvi fudbaler u istoriji tog sporta koji se našao na naslovnoj strani prestižnog magazina. I ujedno je prvi fudbaler koji je poneo priznanje za Sportistu godine, mada je ono ustanovljeno tek 2019. godine. Pre Mesija dobili su ga ženska fudbalska reprezentacija SAD, NBA košarkaš Lebron Džejms, američka gimnastičarka Simon Bajls, pa prošle godine igrač bejzbola Aron Džadž, da bi za 2023. laureat postao Lionel Mesi.

Izabrane vesti

Ništa protiv Mesija, ali činjenica je da je svoje najveće dostignuće, titulu prvaka sveta sa reprezentacijom Argentine, osvojio u 2022. godini.

I kako tvrde Amerikanci, Mesi je trijumfovao ispred Novaka Đokovića i Erlinga Halanda.

Ono što, međutim, daje posebnu notu ovom priznanju, a o čemu piše i sam „Tajms“ je da je Argentinac dobio trofej zbog – dolaska u SAD. I zbog eksplozije popularnosti MLS-a od njegovog dolaska.

Naširoko piše ovaj magazin o uticaju na uzlet fudbala u SAD od Mesijevog dolaska, kako su stadioni puniji nego ikad, a veliki tekst posvećen Lionelu dopunjavaju i izjave nekoliko američkih fudbalera, koji sa divljenjem govore o njemu.

Koliko je Mesi promenio sliku fudbala u Americi govori i izjava predsednika FK Dalas Dena Hanta:

„Mi sada razgovaramo o dolasku sa igračima sa kojima je to bilo apsolutno nemoguće pre pet godina. I nismo samo mi“.

I sve je to tačno i fenomenalno. Ali, ako su sportska dostignuća parametar za nagrade, a očigledno da nisu, teško da iko može da stane Novaku Đokoviću na crtu za 2023. godinu.

 


tagovi

Lionel MesiNovak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara