Gael Monfis (Reuters)
Gael Monfis (Reuters)

Monfis eliminisan posle 63 neiznuđene greške, Novak u osmini na Španca ili Čileanca

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.07.21. | 17:13

Naravno, ukoliko svetski broj jedan sutra eliminiše Denisa Kudlu

Kada jedan od prvih 20 nosilaca ispadne od gotovo 100 pozicija lošije rangiranog tenisera, onda to mora da se podvede pod iznenađenje. Mada kada je u pitanju Gael Monfis, više nas ništa ne može iznenaditi, pa ni eliminacija u drugom kolu Vimbldona od 197. tenisera sveta Pedra Martineza - 3:1 (6:3, 6:4, 4:6, 7:6).

Sve što je Francuz dobro uradio na londonskoj travi pada u vodu kada se izvuče podatak da je napravio 63 neiznuđene greške! Kada poklonite rivalu toliko poena, ne možete očekivati ništa drugo osim poraza.

Izabrane vesti

Poraz iskusnog 34-godišnjaka utoliko je teži kada se uzme u obiz da je protivnik debitant na Vimbldonu, da se generalno najbolje snalazi na šljaci, odnosno da nikada u karijeri nije bio bolje plasiran od 82. pozicije.

Prošle godine došao je do trećeg kola Rolan Garosa, isti uspeh ponovio je u Australiji pre par meseci, a sada je bukirao mesto i u trećem kolu Vimbldona. Tamo ga čeka Čileanac Kristijan Garin, a ukoliko za dva dana ostvari najbolji plasman na Gren Slem turnirima, gotovo izvesno će imati priliku da igra protiv najboljeg na svetu.

Garin - Martinez je par koji ukršta sa Novakom Đokovićem ili Denisom Kudlom, mada je teško verovati da 114. reket sveta iz Amerike može da napravi probleme srpskom asu.




tagovi

Gael MonfisPedro MartinezNovak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara